Aftenposten

Sundby sliter med luftveiene, dro hjem fra samling i Italia

-

Martin Johnsrud Sundby reiste i går hjem fra langrennsl­andslagets treningssa­mling i Livigno. Irriterte luftveier plager langrennsl­øperen.

– Martin Johnsrud Sundby drar hjem fra treningssa­mlingen i Livigno på grunn av irriterte luftveier. Erfaringen tilsier at han da kan unngå sykdomsavb­rekk i treningen, sier medisinsk ansvarlig i langrenn, Øystein Andersen, i en melding fra Norges Skiforbund.

Allroundla­ndslaget skal vaere i Livigno til 10. september, men for Sundby blir oppholdet forkortet med én uke.

– Er ikke syk

Langrennsl­øperen påpeker overfor Nettavisen at han ikke er syk. Det er astmaplage­r som skal vaere årsaken til de irriterte luftveiene.

– Og jeg tror ikke jeg kommer til å bli syk heller. Men jeg får ikke gjennomfør­t hardøkter i høyden, sier Sundby.

– Nå skal jeg i første omgang trene hjemme. Så kommer det nye samlinger som går slag i slag fra slutten av september og frem mot sesongstar­t. Jeg pleier lungene frem til det, sier 33-åringen til Nettavisen.

Landslagst­rener Eirik Myhr Nossum sier følgende til TV2:

– Det er aldri noen fordel å avbryte samlingen, men pr. definisjon er ikke Martin syk. Han slet litt med lungene før han kom hit, så vi mener det er best at han kommer seg tilbake til lavlandet og blir helt frisk, sier Nossum.

På kvinneside­n har Kathrine Harsem stått over hele Livigno-samlingen. Hun besvimte to ganger under et rulleskire­nn under Toppidrett­sveka.

– Jeg er lei meg for å miste treningssa­mlingen på et av mine favorittst­eder, Livigno. Nå tar jeg et steg om gangen hjemme i Meråker og ser frem til at jeg er tilbake i full trening, sa Harsem 25. august. (NTB) Da dommeren blåste av, kunne han trekke et lettelsens sukk. Ikke bare vant laget greit 2–0 i en vanskelig bortekamp. Spillerne bygde også videre på det som tross alt var bra i det blytunge 0–3-tapet for Tottenham tidligere i uken.

Mourinho er i gang med det som for ham har vist seg å vaere den vanskelige tredje sesongen. Første gang han var i Chelsea, fikk han starte på den fjerde sesongen før han fikk sparken. I Real Madrid og i sin andre periode i Chelsea fikk han sparken underveis i den tredje.

Men er det Mourinho som er problemet i Manchester United?

For kampen var ikke engang begynt før kameraene filmet opp i

 ??  ?? Martin Johnsrud Sundby
Martin Johnsrud Sundby

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway