Aftenposten

Seieren som kan gi Mourinho litt arbeidsro

- HALVOR EKELAND

På benken satt José Mourinho med skriveblok­ken, vel vitende om at han bare måtte ha tre poeng borte mot Burnley. luften. Bak et fly vaiet et stort banner som United-fansen hadde laget. Skriften var «Ed Woodward A specialist in failure».

Woodward er sportsdire­ktøren i den engelske storklubbe­n. Ryktene om et dårlig forhold til Mourinho er blitt nøye beskrevet i engelske medier de siste ukene.

Franske RMC Sport skrev i forrige uke om at Mourinho ønsket å selge Anthony Martial, men at Woodward ville beholde spilleren.

Woodward har vaert direktør siden Sir Alex Ferguson var manager. Siden den gang har de røde djevlene sparket to managere som ikke har fungert. Sky Sportsrepo­rter Dharmesh Sheth mener direktøren neppe kan leve med å sparke enda en manager.

– Han (Woodward, red.anm.) må vaere i en posisjon hvor han sier at «jeg har valgt denne fyren, jeg tror på fyren og han kommer til å bli», forklarer Sheth ifølge engelske Sunday Express.

Kanskje er det nettopp denne situasjone­n som gjør at deler av fansen først og fremst ønsker Woodwards avgang.

Etter tapet forrige helg meldte vanligvis velinforme­rte Sky Sports at Mourinho fortsatt hadde tillit i styret, men at det fort kunne snu dersom laget skulle tape for Burnley.

Sang managerens navn

Da kampen ble blåst i gang søndag ettermidda­g, var det United som var et lite hakk bedre.

Mål fikk de også. Etter et angrep med svaert mange pasninger innad i laget, som så ut til å stoppe opp flere ganger, slo Alexis Sánchez ballen høyt inn foran mål. Belgiske Romelu Lukaku vant duellen, og headet inn kampens første mål.

På tribunen sang supportern­e Mourinhos navn igjen og igjen, mens bortelaget trillet ballen mellom seg.

Rett før pause satte samme mann inn 2–0 etter et godt angrep. Plutselig så det ut til å stemme igjen for United. Så skal det også sies at Burnley, som ligger nest sist på tabellen, neppe imponerte mange søndag kveld.

Selv om Pogba bommet på straffe med 20 minutter igjen, og Rashford ble utvist noen få minutter senere, var det aldri noen reell mulighet for at United skulle kaste bort poengene.

Kritikk for å virke sint

Nå tar engelsk fotball landslagsp­ause frem til 15. september. Det betyr at mange av Uniteds spillere ikke kommer til å vaere i klubben de neste dagene.

For Uniteds del kan man argumenter­e med at en sparking sjelden vil passe bedre.

Én ting er resultaten­e, som ikke har holdt mål for en klubb som krever titler. Flere og flere har også pekt på hvordan Mourinho fremstår som en sint og bitter manager.

– De siste to pressekonf­eransene har han fremstått som en veldig sint og desperat person som har mistet kraften. Det er ikke rart at Tottenham-fansen sang «Du er ikke lenger spesiell», fordi når han oppfører som han gjør, så er han ikke lenger det, sier fotballsje­fen i Daily Mirror, John Cross, ifølge Sky Sports.

Mot Burnley var han iallfall spesiell nok til at det ble tre poeng.

PS: I en annen Premier Leaguekamp vant Watford 2–1 over Tottenham.

 ?? FOTO: PHIL NOBLE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Å si at José Mourinho sto for elleville jubelscene­r da Manchester United gikk opp i 2–0, vil vaere å overdrive. Seieren betyr nok likevel mye for manageren.
FOTO: PHIL NOBLE, REUTERS/NTB SCANPIX Å si at José Mourinho sto for elleville jubelscene­r da Manchester United gikk opp i 2–0, vil vaere å overdrive. Seieren betyr nok likevel mye for manageren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway