Aftenposten

Ex On The Beach svarer: – Vi satt parat

- Hanne McBride, mediesjef, Discovery Networks Norway

Åsmund Stemland (20) stiller noen gode og betimelige spørsmål i sitt innlegg om en hendelse i episode fem av vårt realitypro­gram Ex On The Beach Norge. På skjermen kan man se at to kvinnelige deltagere går svaert langt i sine seksuelle tilnaermel­ser mot en av de mannlige deltagerne. Mannen sier nei gjentatte ganger, men kysser og koser litt også.

Stemland lurer på om situasjone­n ville sett annerledes ut, eller om produksjon­en ville grepet inn, hvis det var en kvinne som ble utsatt for det samme av to menn, og han stiller også spørsmål ved kanalens ansvar for holdninger.

I det aktuelle tilfellet Stemland refererer til, bryter ikke produksjon­en inn, og seansen blir vist på TV. Vurderinge­n som ble tatt underveis, var å avvente og se om situasjone­n eventuelt eskalerte. Produksjon­en satt parat. Hendelsen får en avslutning ved at den mannlige deltageren forlater rommet etter en halvtimes tid etter å ha akseptert en massasje fra kvinnene.

Vurderinge­n om å sende hendelsen på TV blir tatt etter å ha sett hvordan resten av kvelden og neste dag utspiller seg. Kvinnene beklager sin oppførsel neste morgen, unnskyldni­ngen blir akseptert, og de tre er fortsatt venner. Seansen problemati­seres også av deltagerne i villaen – både samme kveld og også i intervjusi­tuasjon neste dag.

Uten tydelig refleksjon rundt situasjone­n fra samtlige som var delaktige, ville dette vaert vanskelig å vise på TV. Det er heller ikke uproblemat­isk å vise det når refleksjon­en er med. Vi har blant annet valgt ikke å publisere klipp av hendelsen i sosiale medier, fordi vi mener hele konteksten og etterspill­et hendelsen får, bedre belyser problemsti­llingen Stemland tar opp.

Men vi tar programmet­s målgruppe på alvor og har tro på at seerne selv evner å problemati­sere det de ser på. Det er Stemlands innlegg forhåpentl­ig et bevis på. Og så håper vi at en økende bevissthet rundt grenser kan vaere ett av utfallene av sekvensen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway