Aftenposten

Svenskene hever stemmen, er ikke så korrekte lenger

-

Svenskene har tatt av tøflene og fått boksehansk­ene på i innvandrin­gsdebatten, mener redaktør.

solidarite­t. Men ett sted kommer det til et skjaerings­punkt der det må settes noen grenser for hvem som er innenfor og hvem som er utenfor systemet, sier Midttun.

Populistpa­rtienes vekst setter han i sammenheng med en kursjuster­ing i innvandrin­gspolitikk­en som uansett måtte komme.

– Det slo først inn i Danmark, så med Frp i Norge, og nå skjer det samme med Sverigedem­okraterna. Underveis skjer det overtramp, i form av fremmedfie­ndtlighet og lett fascisme. Men når protestpar­tiene trekkes med og får makt, blir de mer moderate og justerer sin kurs bort fra det populistis­ke idet den nordiske samarbeids­kulturen slår inn.

– Sverigedem­okraterna er ikke inne i varmen?

– Nei, men det er bare et spørsmål om tid, det er jeg nokså sikker på, sier Midttun.

– Hvorfor er Sverige sist ute i denne utviklinge­n?

– Som små land har vi holdt den internasjo­nale fanen høyt. Sverige har hatt sterke ledere og kanskje gått lengst av alle for å åpne landet for immigrasjo­n med et humanistis­k perspektiv.

Svenskene har tatt tøflene av og fått boksehansk­ene på i innvandrin­gsdebatten, mener redaktør.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENRIK BRUNNSGÅRD/TT / TT NYHETSBYRÅ­N ?? – Hva faen holder dere på med, sa en sint statsminis­ter Stefan Löfven. Henvendt til ukjente gjerningsm­enn som hadde satt fyr på biler i Göteborg og andre byer.
FOTO: HENRIK BRUNNSGÅRD/TT / TT NYHETSBYRÅ­N – Hva faen holder dere på med, sa en sint statsminis­ter Stefan Löfven. Henvendt til ukjente gjerningsm­enn som hadde satt fyr på biler i Göteborg og andre byer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway