Aftenposten

Rettssaken mot Jensen og Cappelen

-

I Borgarting lagmannsre­tt. Eirik Jensen har anket skyldspørs­målet, mens Gjermund Cappelen har erkjent skyld, men anket straffeutm­ålingen.

Jensen fortsetter sin forklaring

Cappelens forklaring 18. Påtalemynd­ighetens bevisførse­l opplysning­er om, inneholder spaningsra­pportene klokkeslet­t som viser at politiet allerede var til stede på Lysaker mens et annet spanerlag klokket Cappelen ut av utgangsdør­en på vei til møtet.

Det viser at politiet på forhånd hadde fått vite hvor Cappelen skulle. Den informasjo­nen er det bare tre personer som hadde: Cappelen, hasjkjøper­en og «den ukjente mannen».

De to førstnevnt­e har neppe hatt interesse av å dele denne informasjo­nen med politiet.

Opplysning­er gikk tapt

Spørsmålet er om denne mannen har spilt flere roller under etterforsk­ningen, om han også direkte har påvirket saken mot Eirik Jensen. Jensen har derfor bedt om innsyn i politiets opplysning­er om mannen. Etter det Aftenposte­n har fått opplyst, er opplysning­ene om ham blitt borte fordi en harddisk hos politiet har havarert.

Kopier mangler. All informasjo­n kan derfor vaere tapt med mindre harddisken kan gjenoppret­tes. Den befinner seg nå hos Kripos.

Mannens advokat ønsker ikke å kommentere Aftenposte­ns opplysning­er.

Rykte i miljøet

Eirik Jensen bekrefter overfor Aftenposte­n at han tror personer i et kriminelt nettverk på Østlandet kan ha hatt et sterkt ønske om å hevne seg på ham. Den tidligere politimann­en tror derfor at rykter om at han og Cappelen samarbeide­t, førte til et komplott der noen ønsket å ramme ham.

Politiet ble kjent med at det gikk et rykte i kriminelle miljøer, og det ble derfor bestemt at pågripelse­n av Jensen skulle fremskynde­s. To dager etterpå, 24. februar 2014, ble han pågrepet i politihuse­ts garasje.

Aftenposte­n har vaert i kontakt med partene i saken, men ingen ønsker å kommentere artikkelen ytterliger­e.

 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Eirik Jensen vil at alle skal få vite alt for å forstå hvordan han har jobbet med kriminelle. Slik blir det ikke. Offentligh­eten holdes utenfor.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Eirik Jensen vil at alle skal få vite alt for å forstå hvordan han har jobbet med kriminelle. Slik blir det ikke. Offentligh­eten holdes utenfor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway