Aftenposten

Flere siktet etter skyting i Oslo

-

Politiet jobber for å forhindre flere skyteepiso­der på åpen gate i Oslo etter at det har brutt ut konflikt mellom to gruppering­er. Flere personer er siktet.

Etter skyting på Sagene for snart to uker siden og på Ensjø fredag kveld der en tilfeldig bil ble truffet, er en 22 år gammel mann og en 20 år gammel mann siktet, opplyste politiet i går.

Ingen av de to siktede er fengslet. Visepoliti­mester Bjørn Vandvik opplyser at 20-åringen ikke er pågrepet av politiet ennå, mens 22-åringen ble begjaert fengslet, men ble løslatt av retten.

Politiet setter de to skyteepiso­dene i sammenheng og kaller det en konflikt mellom to gruppering­er av yngre kriminelle personer.

– Denne saken er høyt prioritert, og vi leter etter 20-åringen som også er siktet, sier politiadvo­kat Tone Anne Stene til NTB.

To andre personer var i går også pågrepet i forbindels­e med skytingen på Ensjø. Spørsmålet om de skal fremstille­s for varetekt vil bli tatt i formiddag.

– Vi har enda flere personer som er siktet for ulovlig omgang med våpen eller medvirknin­g til dette, men disse er ennå ikke avhørt, sier Stene.

Ikke funnet våpen

Etterforsk­ningsleder Roar Kvassheim sier at politiet ikke har beslaglagt noe våpen etter de to hendelsene.

– Vi jobber hardt for å forhindre nye skyteepiso­der og kan ikke utelukke at det kan skje. Vi jobber med å få oppklart sakene og få lagt en demper på konflikten, sa Kvassheim i går.

– Vi ser en sammenheng mellom de to sakene, og de blir etterforsk­et av samme enhet. Det er i begge tilfellene blitt skutt i det offentlige rom, og vi tar sakene på stort alvor, sier Vandvik til VG.

Den første skytingen skjedde i naerheten av Tbanestasj­onen på Ensjø fredag kveld. Skuddet traff en tilfeldig forbipasse­rende bil der det satt to voksne og to barn, men ingen kom til skade. En uke tidligere ringte mange politiets nødnummer etter at det ble avfyrt flere skudd i krysset ved Arendalsga­ta og Grimstadga­ta på Sagene. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway