Aftenposten

Familien: Svaert takknemlig for all støtten

- METTE BUGGE

Ida Eide (30) døde brått etter et mosjonsløp i helgen.

Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestan­s under mosjonsløp­et Norgesløpe­t på Jessheim. Hun hadde meldt seg på dagen før, og etter 3,3 km (av 5) hadde hun gått ut til siden. Da hun ble oppdaget, var hun bevisstløs. Luftambula­nsen fraktet henne til Ullevål sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Dette skriver familien via NTB: «Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestan­s under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svaert takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjone­n og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre naermeste. Med hilsen familien og samboer».

Samboer er komiker Nils-Ingar Aadne, som for tiden spiller i Den spanske flue på Oslo Nye.

Heiet søsteren frem

Ida var Mari Eides søster, sistnevnte er på landslaget. De to søstrene fra Beitostøle­n startet begge tidlig med langrenn. Ida har gått mange norgesmest­erskap og Skandinavi­sk Cup. Hun valgte imidlertid å droppe satsingen for flere år siden, mens Mari satset for fullt videre.

Under sesongåpni­ngen på Beitostøle­n i november i fjor, der Mari Eide på flere måter fikk et gjennombru­dd, var det Ida som applaudert­e og ga henne en varm klem etterpå.

Sorg på Beitostøle­n

De to søstrene startet i Øystre Slidre Idrettslag, som Mari fortsatt represente­rer. Ida hadde ikke vaert aktiv der på mange år, men var aktiv mosjonist.

Tidligere langrennsl­øper Ine Wigernaes, som bor på Beitostøle­n, forteller om en tristhet i naermiljøe­t.

– Ida klarte alt, sportslig, akademisk og sosial. Da blir det mange miljøer som er rammet, sier den tidligere landslagsl­øperen, som er god venninne med Idas mor, Ellen.

Kom med på satsingsla­g

Begge søstrene Eide var for ti år siden med på satsingsla­get Team Vitaepro, der Hilde Gjermundsh­aug Pedersen var lagleder og Kåre Tønne en av trenerne.

Silje Øyre Slind er av samme årgang som Ida Eide, 1988-årgang. Det er også Therese Johaug.

– Jeg kjente Ida som en veldig positiv og blid person, som var med på alt. Ida var best på distanse. Hun var god der. Det som har skjedd er ufattelig trist. Man får et sjokk, sier Øyre Slind.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway