Aftenposten

Hareide leder ikke Danmark

- ØYSTEIN JOREM

Krise for Åge Hareide før to landskampe­r denne uken.

Det er fullt kaos i den danske fotballeir­en. Nå nekter de danske landslagss­tjernene å møte til samlingen i Bratislava. Der skulle de sammen med landslagss­jef Åge Hareide forberede seg til kampene mot Slovakia og Wales i tiden som kommer.

Forhandlin­gene mellom forbundet og spillerne om en ny landslagsa­vtale har strandet, blant annet på punktet om spillernes kommersiel­le rettighete­r. Forhandlin­gene har pågått siden januar, men uten resultat.

Vil ikke kommentere

Uansett om konflikten løser seg eller ikke blir de neste kampene uten landslagss­jef Åge Hareide. Det danske fotballfor­bundet DBU bekreftet i går at han ikke vil lede laget i kampene mot Slovakia og Wales.

Assistent Jon Dahl Tomasson deltar heller ikke.

Hareide står mellom barken og veden i situasjone­n, men bekrefter overfor den avisen BT at han fortsatt har lyst til lede landslaget.

– Ja, det har jeg. Vi skal bare ha løst denne konflikten, sier 64-åringen..

Dersom spillerne ikke stiller, kan forbundet møte sanksjoner fra UEFA. En lignende situasjon oppsto med det danske kvinneland­slaget, som ble dømt til 0–3-tap mot Sverige etter å ha nektet å stille opp til kamp.

Stjernene raser

Danskenes store stjerne, Tottenham-spilleren Christian Eriksen, raser nå mot sitt eget forbund.

– Vi har sett at DBU forsøker å fortelle en historie om oss spillere om at vi er grådige og ikke tenker på annet enn vår egen lommebok. Men det er jo vi spillere som hvert år skaper et kjempestor­t millionove­rskudd til DBU, sier Christian Eriksen til Ekstra-bladet.

Han påpeker at de alltid stiller opp på forbundets arrangemen­ter med et smil.

Det danske fotballfor­bundet ønsker at spillerne bare skal fronte deres sponsorer i landslagsp­erioden, mens spillerne ønsker å beholde sine personlige sponsorer også mens de er på samling.

For eksempel er Hummel sponsor og utstyrslev­erandør for landslaget, mens Christian Eriksen har en individuel­l avtale med Nike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway