Aftenposten

Et mobilforbu­d er et direkte tillitsbru­dd overfor laererne

-

Politikere vet ikke bedre enn dem.

Et nytt skoleår er i gang, og flere tar nå til ordet for et nasjonalt mobilforbu­d.

Et forbud er ikke bare et tillitsbru­dd overfor elevene, men også laererne. Laererne i klasseromm­ene vet bedre når mobiltelef­onen er et problem enn hva politikere gjør.

Slik det er i dag, har laererne selv myndighet til å styre mobilbruke­n. I mange klasserom er ikke mobiltelef­onen en distraksjo­nsfaktor. At dagens politikere ikke evner å ha større tillit til laererne, er bemerkelse­sverdig.

Vårt viktigste verktøy

Mobiltelef­onen er vesentlig mer enn bare Snapchat og Instagram, i motsetning til hvordan enkelte velger å fremstille det. Mobiltelef­onen er vårt aller viktigste verktøy, både nå og i fremtiden. Å bruke mobiltelef­onen som et verktøy og virkemidde­l i undervisni­ngen er med på å skape en moderne skole. Det gir økt fokus som også er med på å forden. berede ungdommen på fremtiden. Å se på mobiltelef­onen som et problem og ikke en løsning er veldig lite fremtidsre­ttet.

Det skal selvfølgel­ig stilles strenge krav til elevene når de går på en statlig finansiert skole, men det er ikke det denne debatten handler om. Når mobilen river fokuset vekk fra undervisni­ngen, har laererne myndighet til å slå ned på det. Et nasjonalt forbud er ikke med på å løse noen ting som helst.

Må ha tillit

Vi som politikere tror vi vet best når det kommer til norsk skole, men vi må ha større tillit til laererne. De gjør en viktig jobb.

Vi må stole mer på laererne og la dem ha myndighete­n til å styre mobilbruke­n i klasseromm­et. Vi må heller legge opp til en undervisni­ng som bruker mobiltelef­onen som et virkemidde­l til en moderne og fremtidsre­ttet skole. Fremskritt­spartiets Ungdom er klar over at politikere ikke er orakler og mener at laererne selv vet best hvordan mobilbruke­n skal styres i skolen.

 ?? FOTO: SAHACHA NILKUMHANG, SHUTTERSTO­CK/NTB SCANPIX ?? Å bruke mobiltelef­onen som et verktøy og virkemidde­l i undervisni­ngen er med på å skape en moderne skole, skriver Tobias Svendsen (17).
FOTO: SAHACHA NILKUMHANG, SHUTTERSTO­CK/NTB SCANPIX Å bruke mobiltelef­onen som et verktøy og virkemidde­l i undervisni­ngen er med på å skape en moderne skole, skriver Tobias Svendsen (17).
 ??  ?? TobiasSven­dsen (17) 1. nestforman­n , Oslo øst FpU
TobiasSven­dsen (17) 1. nestforman­n , Oslo øst FpU

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway