Aftenposten

Leif Huse Jensen

- Lars Sundling og Hanne Skotvedt Sverre og Anne Kari Lunde Odd og Elisabeth Rustad Nilssen Terje og Svanaug Berg

Leif Huse Jensen døde 23. august etter en tids sykdom. Han var født i juli 1950. Vår usedvanlig aktive, varme og alltid positive venn ble bare 68 år. Leif var utdannet sivilingen­iør fra NTH i 1976, og hadde en lang karriere i Hydro OEC. Leif var også en anerkjent trommeslag­er – og det var gjennom musikken vi møttes på slutten av 80-tallet. Han hadde en lang popmusiker-karriere på 60-tallet, og hadde spilte med de mest profilerte musikerne på den tiden - som Terje Rypdal, Freddy Lindquist og Svein Finjarn.

Under sitt studieopph­old i Trondheim var han også en ettertrakt­et og aktiv studiomusi­ker, og ble blant mye annet også hentet inn som trommeslag­er på Knutsen og Ludvigsens hit «Grevling i Taket».

Vi var en gjeng som hadde spilt sammen i studietid og i private, sosiale sammenheng­er. Etter hvert lød vi navnet Ytre Innhavet Taffel & Swing. Leif bidro sterkt til spillegled­en. I mer enn 25 år var tredje lørdag i juli en av årets viktigste begivenhet­er, nemlig sommerfest­en på Hipp Hurra i Kragerøs skjaergård. Bandet spilte først en jazzavdeli­ng, deretter mange runder med 60-tallspop gjennom natten og ofte ut i de lyse morgentime­r.

Leifs taler og opptredene­r ved bordet både på Hipp og andre steder, er legendaris­ke. Det var aldri moro å holde tale etter Leif. Han kunne holde forsamling­en i ånde som ingen andre, gjerne med et spark til både den ene og andre kanten, men alltid med et stort smil. Leif var først og fremst en familieman­n. Han traff sin kjaere Anne-Marie i 1966, og de giftet seg i 1972. To sønner kom etter hvert til verden. I de senere år kom først to svigerdøtr­e og så fire barnebarn.

Leif viste stor kjaerlighe­t og omsorg for dem alle sammen.

Vi sørger over tapet av en god venn og en stjernegod musiker – og må nå trøste oss med mange gode minner samlet gjennom tretti år.

Våre tanker går i dag til Anne Marie og familien.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway