Aftenposten

Ønsker landslaget lykke til i VM, men vil ikke vaere med

- ODD INGE AAS

Tirsdag kvalifiser­te Norge seg til fotball-VM i Frankrike neste sommer. Det mesterskap­et går uten Ada Hegerberg.

Det ble en enorm opptur for norsk fotball da plassen i neste års VM ble sikret tirsdag.

Både semifinale­ne og VM-finalen skal spilles på Ada Hegerbergs hjemmebane i Lyon. Det spiller ingen rolle. Hegerberg blir ikke med til VM.

En av verdens beste spillere ga seg på landslaget etter fjorårets EM og har ingen planer om å gjøre comeback i rødt, hvitt og blått.

At mesterskap­et går på fransk jord var en av de vanskelige avveininge­ne før hun takket nei, fortalte Hegerberg i fjor.

Beslutning­en ble ikke forandret etter at Norge slo europamest­er Nederland tirsdag – og dermed gjorde seg klare for VM neste år.

Ønsker landslaget lykke til

– Min avgjørelse var ikke basert på om landslaget kom til å vinne kamper eller ikke i fremtiden. Ingenting er forandret på det valget jeg har tatt, sier Ada Hegerberg til Aftenposte­n.

– Jeg vil benytte anledninge­n til å ønske landslaget lykke til i VM, legger Lyon-spissen til.

Det er ingenting som tyder på at hun kommer til å forandre mening. Hegerberg ønsket ikke å svare på flere spørsmål om landslaget i går.

I vår scoret hun i finalen da Lyon sikret sin tredje Champions Leaguetriu­mf på rad. Etterpå sa hun at prestasjon­ene i Lyons trippelses­ong var et bevis på at valget om å si nei til Norge var riktig.

På landslaget scoret Hegerberg 38 mål på 66 kamper.

24. september er hun en av tre kandidater når FIFA i London skal dele ut prisen til årets spiller i verden.

– Det er en veldig mektig følelse å vaere nominert der. Jeg prøver å ikke bruke «stort» for mye, men det er utrolig artig. Det er en milepael og et lite push for veien videre, sier Hegerberg.

Angriperen kom nylig på annenplass da UEFA kåret årets spiller i Europa.

Onsdag om en uke tar hun med seg lagvenninn­ene til Haugesund stadion for å møte Avaldsnes i sesongens første Champions Leaguekamp.

– Det er den viktigste turneringe­n vi spiller i, så uavhengig om kampen går i Norge eller ikke, så gleder jeg meg utrolig til å komme i gang med de kampene, sier Hegerberg.

Hun startet sesongen med å score to ganger i den franske seriepremi­eren mot Lille.

Etter at Hegerberg trakk seg fra landslaget, møtte Aftenposte­n henne i Lyon. Der fortalte hun om langvarig misnøye med landslagst­ilvaerelse­n.

– Det er en følelse som har vaert der noen år, men det toppet seg selvfølgel­ig i kjølvannet av EM. Til slutt var det denne utveien som var best for min egen del. Det er ikke bare en konsekvens av EM, men av erfarin-

ger over lang tid, sa hun.

Hegerberg trakk frem det hun mente var for dårlig kommunikas­jon og lav takhøyde som begrunnels­er for sitt valg.

Storesøste­r Andrine Hegerberg har siden EM blitt utelatt fra landslagst­roppen av trener Martin Sjögren.

Har ingen planer om å ringe

Sjögren sa i går at han uansett ikke hadde planer om å kontakte Ada Hegerberg med det første.

– Hun har vaert ekstremt tydelig på at hun ikke vil spille på landslaget. Det er ikke noe man skal overtales til, det er noe man må ville vaere med på. Det var veldig tydelig fra henne sist, sier svensken.

– Hvordan oppfatter du at spillergru­ppen tenker om dette?

– Det er ikke noe vi diskuterer nå. Det er fullt fokus på dem som er på samling. Vi har hatt en fantastisk spillertro­pp som fungerer veldig bra.

– Er punktum satt i denne saken nå, eller tror du spørsmålet kommer opp igjen?

– Det tror jeg nok det vil gjøre. Det er dere som stiller spørsmålen­e, det styrer ikke jeg.

 ??  ?? Ada Hegerberg.
Ada Hegerberg.
 ??  ??
 ?? FOTO: STIG B. HANSEN ?? Ada Hegerberg bor og spiller i VMbyen Lyon. Hun kommer fremdeles ikke til å si ja til landslagss­pill, selv om Norge nå er klare for VM i Frankrike neste sommer.
FOTO: STIG B. HANSEN Ada Hegerberg bor og spiller i VMbyen Lyon. Hun kommer fremdeles ikke til å si ja til landslagss­pill, selv om Norge nå er klare for VM i Frankrike neste sommer.
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Norge tok seg til VM etter seier over Nederland i Oslo tirsdag. Det klarte de uten Ada Hegerberg på laget.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Norge tok seg til VM etter seier over Nederland i Oslo tirsdag. Det klarte de uten Ada Hegerberg på laget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway