Aftenposten

Etterlengt­et VM-sølv

-

Etter mange mislykkede forsøk tok veteranen Stian Bogar (41) karrierens første individuel­le VM-medalje i SørKorea i går.

Bogars sølvmedalj­e på 50 meter liggende er Norges fjerde i øvelsen gjennom VM-historien. Helge Anshushaug vant sølv i 1974, Harald Stenvaag det samme i 1990, mens dagens landslagst­rener Espen Berg-Knutsen vant bronsemeda­ljen i 2002.

– I dag brukte jeg av all min erfaring og var både flink og tålmodig. Det føles utrolig godt å få betalt for mange års hardt arbeid på denne måten, sa Bogar etter finalen.

– Med annenplass i World Cup i fjor og annenplass i dag. har jeg fått vist hva jeg er god for, sa Bogar etter sølvet.

– Petimeter

Med til historien hører det at hallingdøl­en trolig deltok på 50 meter liggende for siste gang i et internasjo­nalt mesterskap. Veteranen trappet ned toppsatsin­gen sin allerede før jul i fjor.

Inn mot VM har han likevel trent godt sammen med militaerla­ndslaget og på egen hånd – ved siden av full jobb og familie.

– Stian er et petimeter som alltid er maksimalt forberedt innenfor de rammene han har. 50 meter liggende er for prikkskytt­erne, og gjerne de med lang fartstid. I dag får han bruk for erfaringen sin og de tusenvis av timer han har lagt ned på skytingen, sa sportssjef i Norges Skytterfor­bund, Tor Idar Aune. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway