Aftenposten

Rigmor Wesenberg

- På vegne av Vestre Aker bydel Lars Asbjørn Hanssen Terje Bjøro

Rigmor Wesenberg døde 26. august, 87 år gammel, og begraves fra Østre Aker kirke fredag 7. september. Rigmor Wesenberg var mangeårig administra­sjonssjef (nå bydelsdire­ktør) i Røa bydel. Etter vedtak i bystyret i 1984, ble helse- og sosialforv­altningen i fire prøvebydel­er desentrali­sert, og Rigmor Wesenberg, med solid bakgrunn som sosionom, ble leder med administra­tivt og økonomisk ansvar. Med sitt team gjorde hun en uvurderlig innsats og som medarkitek­t har hun en del av aeren for at prøveordni­ngen senere ble fast.

Hun satt i stillingen til 1996 og opplevde også den nye ordning med direkteval­gte politikere. Nye oppgaver som HVPU-reformen og skolefriti­dsordning taklet hun meget godt. Samarbeide­t var godt med de politiske lederne Karl Arne Enqvist og senere Elin Horn Galtung og oss menige medlemmer av bydelsutva­lget. Vi sto opp, hadde tøffe og konstrukti­ve diskusjone­r og landet alltid på det som var det beste for bydelens beboere, riktignok innenfor stramme økonomiske rammer.

Rigmor Wesenberg viste raushet, viljestyrk­e, betydelig innsikt, hadde en enestående arbeidsvil­je og et ekte engasjemen­t. Heldigvis fikk hun mange år som pensjonist og gjenopptok da sitt politiske engasjemen­t i hjembydele­n Ullern med eldreråd og for Arbeiderpa­rtiet der hun hadde sin sterke overbevisn­ing.

Vi er takknemlig for alt samfunnsby­ggeren Rigmor gjorde for vår bydel og ønsker fred over hennes minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway