Aftenposten

Reglene for fritak er ikke gode nok

- Jan Tore Sanner, kunnskapsm­inister (H)

Ingen er like. Det er nettopp som Selma Moren (22) skriver på Si ;D mandag: Alle har ikke de samme forutsetni­ngene. Derfor er det viktig at skolen så godt som mulig tilpasser undervisni­ngen til hver enkelt elev.

Først vil jeg si at jeg er imponert over at Selma har jobbet hardt og stått på. Det kan ikke vaere enkelt å ha utfordring­er som dyskalkuli. Samtidig er jeg glad for at du deler din historie. Jeg tror vi kan laere av den, og jeg tror du bidrar til flere gode og åpne diskusjone­r på laerervaer­elsene og i klasseromm­ene rundt om hele i Norge.

Reglene for fritak fra eksamen er ikke gode nok i dag, og tendensen de siste årene har vaert at unntaksreg­lene er blitt strammet inn. Jeg tror det over tid er blitt strammet inn for mye. Vi skal derfor snart sende et forslag om en ny unntaksord­ning på høring.

Unntaksord­ningen skal sørge for et godt og ikke-diskrimine­rende regelverk for elever med funksjonsn­edsettelse­r. Hvilke laeringsva­nsker og fag som skal omfattes av ordningen, ønsker vi oss innspill til.

I tillegg skal Utdannings­direktorat­et prøve ut nye eksamensfo­rmer, og det skal settes ned en eksamensgr­uppe som skal vurdere eksamensor­dninger.

Målet vårt er å skape en skole som passer for alle. Vi skal ha en skole som gir alle muligheter til å lykkes, som er inkluderen­de og løfter hver enkelt elev. Da må vi klare å legge til rette, både for dem som trenger litt og dem som trenger mye tilpasning.

 ?? Tlf./sms 970 64 131 ??
Tlf./sms 970 64 131

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway