Aftenposten

Ellen de Vibe: – Har gjort mer enn loven krever

-

I går uttrykte beboere i bygården Amalienbor­g på Skøyen bekymring over at Plan- og bygningset­aten ønsker å rive murgården til fordel for ny bebyggelse. Dette til tross for at både Byantikvar­en (BYA) og Rådet for byarkitekt­ur vil bevare den i sine høringsutt­alelser. Også Riksantikv­aren (RA) anbefalte bevaring. «Områderegu­lering Skøyen»-planen ligger nå hos byrådsavde­ling for byutviklin­g.

Beboerne i de 41 selveierle­ilighetene i Amalienbor­g ønsker ikke å flytte. På sin Facebook-side reagerer Folkeaksjo­nen for human Skøyen områderegu­lering på fremgangsm­åten fra Plan- og bygningset­aten (PBE) . De kritiserer Plan- og bygningset­aten (PBE) for ikke å arrangere et eget møte for mennesker som kan få hjemmene sine ødelagt og hevder etaten handler i strid med lovregler om medvirknin­g.

– Vi mener vi har gjort mer når det gjelder medvirknin­g enn det loven krever, sier direktør for Plan- og bygningset­aten, Ellen de Vibe.

Hun nevner åpen kontordag, egen nettside og medvirknin­gsseminar med barn og unge som eksempler.

– Vi har hatt samarbeid med blant annet ti ulike interesseo­rganisasjo­ner om båtlivet i Bestumkile­n. De to bydelene har vaert med i ekstern koordineri­ngsgruppe, der de fremmet blant annet eldres interesser. Samlet sett mener vi at vi har gjort mer enn det loven krever, fastslår Ellen de Vibe.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway