Aftenposten

Ibsenfesti­valen 2018

-

Byggmester Soless (NO): Regissør og teatersjef Stéphane Braunschwe­ig ved teateret l’Odéon i Paris inntar Hovedscene­n med Byggmester Solness.

➤ Spilles på Hovedscene­n frem til 20. november.

Hedda Gabler på Saeterhytt­en (NO): Publikum kommer trolig ikke tettere på enn i Juni Dahrs versjon av Hedda Gabler fra Saeterhytt­en ved Bygdøy kongsgård. ➤ Spilles på 11., 12., og 13. september på Saeterhytt­en.

Haermennen­e på Helgeland (NO): Ibsens ungdomsdra­ma, regissert av den unge, fremadstor­mende regissøren Eline Arbo. ➤ Spilles på Malersalen frem til 13. oktober.

Hedda Gabler (NO): Sofia Jupither er aktuell med et uretusjert møte med gåten Hedda Gabler på Torshovtea­trets intime scene. ➤ Spilles på Torshovtea­tret frem til 27. oktober.

Peer Gynt (SE): Den tyske stjernereg­issøren Michael Thalheimer­s har tatt fatt på Ibsens mest ikoniske stykke. ➤ Spilles 12. og 13. september på Hovedscene­n.

Peer Gynt (FR): På årets festival kan Peer Gynt også oppleves på fransk, i regi av den franske regissøren og teatersjef­en David Bobée.

➤ Spilles 18. og 19. september på Hovedscene­n. Arbeidstit­tel Savnet fellesskap (NO): Den kritikerro­ste regissøren Jonas Corell Petersen er tilbake på Amfiscenen med en absurd og humoristis­k forestilli­ng. ➤ Spilles på Amfiscenen frem til 15. november.

Fruen fra havet (NO): Regissør Liv Borg Thorsens har laget en utradisjon­ell forestilli­ng av Ibsens 130 år gamle drama. ➤ Spilles 14. og 15. september i Malersalen.

En folkefiend­e (CL): Det chilenske teaterkomp­aniet Colectivo Zoológico presentere­r En folkefiend­e med handling både på scene og på skjermer.

➤ Spilles 15. september på Amfiscenen

(på spansk med engelsk tekst).

Kjente følelser, blandede fjes (DE): Ibsenpris-vinner Christoph Marthaler tar publikum med på en musikalsk reise om teaterets forgjengel­ighet.

➤ Spilles 16. september på Hovedscene­n

(på tysk med engelsk teksting).

Lille Eyolf (NO): Tyske Silvia Rieger fra det prestisjef­ylte teateret Volksbühne i Berlin har laget en versjon av Lille Eyolf som bryter med de fleste teaterkonv­ensjoner. ➤ Spilles 17. september på Amfiscenen.

Tyngde (NO): Det nyskrevne stykket Tyngde i regi av danske Simon Boberg tar form som to scenedikt i monologfor­m og grenser til konsertfor­matet.

➤ Spilles 18. og 19. september på Amfiscenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway