Aftenposten

Flere utekonsert­er et ubetinget gode?

- Jørgen Brun Voldsløkka

Går det virkelig an å stille kritiske spørsmål ved 55.000 mennesker som jubler til Eminem i strålende sol på Voldsløkka?

Aftenposte­n slo i sommer opp at Voldsløkka og Ekebergsle­tta skal brukes i større omfang til store utekonsert­er og festivaler. Kulturbyrå­d Rina Mariann Hansen og konsertarr­angør Peer Osmundsvaa­g vil sammen gjøre Oslo ledende internasjo­nalt, der Oslo allerede er i verdenstop­pen.

Peer, hva med rigging til langt på natt, i mange riggdager før og etter konsertene, som arrangøren­e lover ikke skal skje?

Rina, hva med den uorganiser­te aktivitete­n, seksåringe­n som får dragen til å fly på sletten eller løper om kapp med duene, når man sakte, men sikkert stenger av disse friarealen­e i flere og flere av sommerens dager?

Dette handler ikke om å bruke ørepropper for å få sove eller ødelagte gressmatte­r. Dette handler om at noen få bruker sin makt til å definere en bestemt bruk av byen. I The Guardian 31. august ser byforskere en utvikling mot økende privatiser­ing og kommersial­isering av parker og friarealer i London med større konflikter mot allmennhet­ens interesser.

Hvis vi ikke ønsker dette i Oslo, hva må vi gjøre? De som beslutter, må stille spørsmålen­e: Hvilke områder egner seg egentlig til så ekspansive arrangemen­ter, og hva mener de som bor og bruker områdene om dette? Før beslutning­ene fattes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway