Aftenposten

Må stå skolerett i dag

- OLE K. SAGBAKKEN PETTER RASMUS

I dag skal 30-åringen vaere tilbake på trening på Lerkendal. Så må han svare for voldshende­lsen mot en taxisjåfør i København – som klubben allerede har beklaget.

– Frihelgen tok brått slutt. Men slik er det i RBK. Vi lever av å ha stor oppmerksom­het. Noen ganger er de veldig positive. Andre ganger mindre, sier Tove Moe Dyrhaug, Rosenborgs daglige leder.

– Vil du kalle dette Bendtner-skandalen eller Bendtner-saken?

– Nei … Jeg tenker vi må kalle det Bendtner-saken. Klokken 14.10 i går ettermidda­g snakket RBKs daglige leder med Adresseavi­sen inne på møterommet i første etasje på Brakka.

En time tidligere hadde Moe Dyrhaug vaert med på å forfatte en pressemeld­ing, som fortalte at Bendtner selv hadde kontaktet RBK etter voldshende­lsen i København. At han var svaert bedrøvet. Og at klubben også har kontaktet DanTaxi, og beklaget hendelsen.

Det var en hendelse som ble rapportert inn klokken 02. 41 natt til søndag, om vold mot en taxisjåfør i København. Det endte i brukket kjeve, operasjon – og anmeldelse.

«Vi har vaert i kontakt med det danske taxiselska­pet og orientert om hva klubben vurderer å foreta seg, samt uttrykt beklagelse for hendelsen uten at vi har fullstendi­g kjennskap til detaljene», står det i pressemeld­ingen.

– Riktig å beklage

«Kunnskap og detaljer» var også mye av budskapet da Moe Dyrhaug stilte opp for Adresseavi­sen. Foreløpig har RBK kun snakket med taxiselska­pet. Og med Bendtner selv.

– Vi kan ikke si annet enn at vi har snakket med Nicklas, og at vi kan bekrefte at han har vaert involvert i en hendelse i København. Så er det alltid flere sider av en sak, og det er viktig å innhente fakta, sier hun

– Dere beklager overfor taxiselska­pet. Hva ligger i det?

– Som sagt så kjenner vi ennå ikke hele hendelsesf­orløpet. Men det vi vet, er at taxisjåfør­en er skadet. Da er det rett av oss som klubb å gjøre det slik.

– Dere er veldig avventende. Hvorfor det?

– Vi kan ikke ta noe standpunkt før vi har fakta i saken. Det er viktig for oss, svarer hun.

Det Moe Dyrhaug imidlertid kan si noe om, er tidslinjen fremover. Hun gjentar flere ganger at Bendtner skal vaere tilbake på RBK-trening i dag. Og at de da også skal sette seg ned på et møterom inne på Brakka.

– Er det greit at RBK-spillere går på byen i en frihelg?

– Det å vaere RBK-spiller handler om trening og kamper og lange sesonger. Vi jobber ut fra prinsippet om frihet under ansvar.

– Hva slags regler gjelder for Bendtner, som har familie utenfor Norge, med tanke på hjemreiser mellom trening og kamp?

– Jeg vet ikke annet enn at han skal vaere på trening som alle andre. Hva folk gjør på fritiden … Det handler om det samme som over. Frihet under ansvar.

– Han kom til Trondheim med en CV som inneholdt mange negative utenomspor­tslige hendelser. Så har han opptrådt som en mønsterele­v her. Hvor brått kom dette på dere?

– Han har oppført seg eksemplari­sk. Så skjedde dette i helgen. Så handler det om å få alle fakta på bordet nå. I RBK er vi vant til at ting kommer litt brått på.

– Finnes det en klausul i Bendtners kontrakt om at han kan løses fra kontrakten dersom det skulle oppstå utenomspor­tslige hendelser?

– Jeg kan ikke kommentere ting som går på spillernes personlige kontrakter, sier hun.

Adresseavi­sen har forsøkt å komme i kontakt med hans agent Ivan Marko Benes uten å lykkes.

Bendtnes kjaereste Philine Roepstorff gikk i går ut på Instagram der hun skrev at Bendtner handlet i selvforsva­r.

 ??  ?? Nicklas Bendtner har oppført seg eksemplari­sk siden han kom til Rosenborg – helt til natt til søndag.
Nicklas Bendtner har oppført seg eksemplari­sk siden han kom til Rosenborg – helt til natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway