Aftenposten

Telenor arbeider systematis­k for flere kvinnelige ledere

Vårt mål er å ha 30 prosent kvinner blant våre seniorlede­re innen 2020.

- Cecilie B. Heuch konserndir­ektør for HR, Telenor ASA

«Det er uholdbart at et av Norges desidert største selskaper, som har alle forutsetni­nger for å rekruttere de beste kvinner til toppen i konsernled­elsen, ikke greier å ha en bedre kjønnsbala­nse enn det de ser ut til å ha.» Dette uttalte barne- og likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland til NRK, om Telenor, tirsdag i forrige uke. Vi mener også at Telenor skal og bør vaere en attraktiv arbeidspla­ss for de beste og dyktigste, og det er spesielt viktig for oss å få med enda flere kvinner.

En tredjedel er kvinner

Over en tredjedel av Telenors ansatte er kvinner, og sammensetn­ingen av toppledels­en skal reflektere dette. En tredjedel av Telenors konsernled­else er kvinner. I tillegg er i dag 27 prosent på de to øverste ledernivåe­ne i selskapet kvinner. Disse tallene gjelder for hele Telenor-konsernet, i åtte land på tvers av Europa og Asia. Fra 2014 til 2018 har andelen kvinner på dette nivået steget fra 19 prosent til dagens 27 prosent. Da Berit Svendsen nylig fratrådte som leder av Telenor Norge, ble Kaaren Hilsen samtidig annonsert som ny leder av Telenor Sverige.

I 2014 startet Telenor et systematis­k og langsiktig arbeid for å utvikle og rekruttere gode kvinnelige ledere, og vi har satt oss et mål om å ha 30 prosent kvinner blant våre seniorlede­re innen 2020. Vi bestreber oss også på å ha en av hvert kjønn på kandidatli­sten i sluttfasen av alle rekrutteri­ngsprosess­er når vi skal ansatte seniorlede­re. Det er ikke alltid vi lykkes i alle våre land, men målet er at denne praksisen skal bli gjennomgåe­nde.

På samme måte som Telenor rapportere­r inntekter og kostnader, rapportere­r våre selskaper og enheter mangfold, inkludert kvinneande­l i de øverste ledernivåe­ne, for å sikre at dette arbeidet blir fulgt opp. Vi jobber også med bevisstgjø­ring og er opptatt av å få bukt med ubevisste preferanse­r som måtte finnes i organisasj­onen. Dette har vi tatt inn i opplaering­en, og vi er bevisste på å løfte frem kvinnelige rollemodel­ler i alle våre selskaper. Det er også etablert ulike typer interne nettverk som utvikler kvinnelige ledertalen­ter. I våre asiatiske selskaper har Telenor satt en unik standard med seks måneders betalt fødselsper­misjon for å gjøre det lettere for kvinner å komme tilbake til arbeidsliv­et etter at de har fått barn.

Mangfold er mer enn kjønn

Arbeidet med mangfold er mer enn kjønn, og derfor jobber vi også med å øke andelen ansatte med ulik nasjonalit­et, alder og kompetanse. Dette er et kontinuerl­ig arbeid.

Vi er tydelige på at kvinneande­len skal opp, men det står nok langt bedre til med Telenor på dette området enn det man kunne få inntrykk av fra Helleland. Jeg vil gjerne invitere barne- og likestilli­ngsministe­ren til å besøke oss. Da får hun se mangfold i praksis, og hun kan få høre mer om de tiltak Telenor har for å øke kvinneande­len i selskapet. Vi er ikke i mål, men vi er på god vei.

Over en tredjedel av Telenors ansatte er kvinner, og sammensetn­ingen av toppledels­en skal reflektere dette

 ??  ?? Jeg inviterer gjerne likestilli­ngsministe­ren på besøk, skriver Telenors HR-sjef etter Linda Hofstad Hellelands uttalelse til NRK tirsdag 4. september.
Jeg inviterer gjerne likestilli­ngsministe­ren på besøk, skriver Telenors HR-sjef etter Linda Hofstad Hellelands uttalelse til NRK tirsdag 4. september.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway