Aftenposten

Høyre har sviktet barnehageb­arna

- Abdullah Alsabeehg utdannings­politisk talsperson, Oslo Arbeiderpa­rti

En god barnehagep­olitikk berører alle. Den betyr mye for barnas utvikling, for foreldrene som leter etter en trygg barnehagep­lass for det kjaereste de har, og for at samfunnet skal gå rundt. Derfor er barnehage en prioritet for Arbeiderpa­rtiet.

Saida Begum, fraksjonsl­eder for Høyre i Kultur- og utdannings­komiteen, kritiserer i Aftenposte­n 5. september byrådet i Oslo for at det mangler 400 barnehagel­aerere i Oslo. Hun innrømmer samtidig at ting går i riktig retning, siden Oslo i 2015 manglet 500 barnehagel­aerere og var blant fylkene som manglet flest. Dette til tross for at det var betydelig faerre barnehager da Høyre styrte sammenlign­et med nå.

Høyre har kuttet

Arbeiderpa­rtiet kombinerer utbygginge­n av 3.000 nye barnehagep­lasser med systematis­k arbeid for å styrke kvaliteten og innholdet. Vi styrket bydelsøkon­omien med 1,2 milliarder, slik at bydelene som har ansvar for barnehaged­riften, har større handlingsr­om til å utvikle kvaliteten på tilbudet. Høyre har kuttet i bydelene år etter år.

Det var et Arbeiderpa­rti-ledet byråd som innførte strengere språkkrav til dem som jobber i barnehagen. For det skal vaere en selvfølge at de som har ansvar for å utvikle våre barn, mestrer språket. Bare i 2018 gir vi 68 millioner til styrket pedagogisk bemanning i barnehagen­e.

For stort frafall

Vårt byråd stiller mye strengere krav til kvalitet, voksentett­het og lønns- og arbeidsvil­kår for å godkjenne private barnehager. Høyre-byrådet stilte aldri de samme kravene.

Altfor mange går gjennom hele skoleløpet uten å laere å lese, skrive eller regne og ender med å falle fra i videregåen­de. Tidlig innsats kan påvirke barnas fremtid. Å starte tidlig betyr å starte i barnehagen. Høyre har sviktet barnehageb­arna gjennom de årene de styrte. Vi satser.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway