Aftenposten

Rolf Jørgensen

- Henning Bang Geir Bøhren Dagfinn Kjølmoen Arne Loven

Rolf Jørgensen døde 2. september 2018. Vi ble kjent med Rolf for 20 år siden, da vi alle gikk på et halvårs kurs i italienske viner. Vi bestemte oss raskt for å danne vinklubb sammen – fem herrer med enorm kjaerlighe­t til italiensk vin. Rolf hadde selvsagt umiddelbar­t navnet på klubben: Cinque herren.

Vi har møttes jevnlig hjemme hos hverandre hver tredje-fjerde uke i 20 år, ispedd vinturer til Piemonte, Sicilia og Burgund. Rolf var vinklubben­s ubestridte leder, med sin enorme kunnskap om viner, utrolig gode humør, vennligsin­nede vesen og lidenskap for det italienske.

Å ha vinklubb hjemme hos Rolf var alltid et helt spesielt høydepunkt – blant annet fordi Rolf også var en mester i saeregne italienske retter som ble servert sammen med vinene. Mens vi andre stort sett serverte parmaskink­e, olje og landbrød, disket Rolf opp med pappa al pomodoro, Cotechino med linser, artisjokkh­jerter og friterte zucchinibl­omster.

Rolf hadde en helt egen evne til å komme overens med de rareste vinbønder, uavhengig om de snakket engelsk eller ei. Med et entusiasti­sk kroppssprå­k, en smittende latter og noen utvalgte italienske gloser fikk han formidlet hvor fantastisk godt han likte bondens viner og produksjon­smetoder, og dermed var kontakten der.

At dette nydelige, entusiasti­ske, smilende, tilstedeva­erende menneske Rolf plutselig er borte, er rett og slett ikke til å fatte for oss. Rolf etterlater et tomrom i livene våre, og savnet av ham vil vaere stort fremover. Takk, kjaere Rolf, for din raushet, og for alle smakfulle opplevelse­r, berikende diskusjone­r, og gledesfylt­e stunder vi har fått ha med deg.

Tankene våre går til Irene, Aurora og Kristian, som har mistet en ektemann og en far så altfor tidlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway