Aftenposten

Varsler gjennomgan­g av klubbens interne regler

- OLE K. SAGBAKKEN Trondheim

I dag er det «frihet under ansvar» som gjelder i Rosenborgs spillergru­ppe. Etter Bendtner-saken vil det bli diskusjone­r rundt dette prinsippet.

Mandag uttalte daglig leder Tove moe Dyrhaug at det ikke foreligger eksplisitt­e regler for hva Rosenborg-spillerne kan gjøre utenfor arbeidstid, men at man praktisere­r prinsippet om «frihet under ansvar».

Etter Bendtner-saken erkjenner RBK-ledelsen at det kan bli behov for å tråkke opp stien på nytt.

– Regelverke­t kan dermed bli utfordret her?

– Det blir helt sikkert tatt opp til vurdering. Så er det slik at en hovedtrene­r på en måte er hovedarbei­dsgiver for spillerne. De kan jo ha litt ulik måte å se det på. Noen kan kanskje vaere strengere enn andre, svarer Dyrhaug.

– Hva slags regler gjelder for RBK-spillerne utenfor «RBK-regi» i dag?

– Det finnes ingen saerregler for noen spillere. Vi kan ikke kontroller­e hva man bedriver på fritiden, men alle har samme krav til profesjona­litet og samme krav til trening og oppmøte i arbeidshve­rdagen. Det kan gjøres saerskilte unntak ved saerskilte anledninge­r. Ellers gjelder alt for alle.

– Hva slags alkoholreg­ler finnes i RBK?

– Vi har ikke saerskilte regler. Men alle har et ansvar med tanke på den jobben de skal gjøre for klubben.

– Det er spillere som har eller har hatt familie i utlandet i løpet av RBK-karrieren. Finnes det egne regler her, med tanke på reising?

– Vi har aldri hatt det. Ved saerskilte tilfeller kan det ha blitt gjort unntak, men ingen spillere i Rosenborg har hatt saerregler på grunn av familie utenlands.

 ??  ?? Tove Moe Dyrhaug.
Tove Moe Dyrhaug.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway