Aftenposten

Leonid Slutskij

-

Født: 4. mai 1971 (47 år)

Fra: Volgograd, Russland

Posisjon: Manager for Vitesse Tidligere trenerjobb­er: Olimpia Volgograd, Uralan Elista, FC Moskva, Krylia Sovetov, CSKA Moskva, Russland, Hull. kan likevel ta resolutte beslutning­er om det trengs, beskriver Igor Rabiner.

Journalist­en og forfattere­n forteller at Slutskij har fått et spesielt naert forhold til enkelte spillere. En av dem er Aleksandr Golovin (22), som i sommer ble solgt fra CSKA Moskva til Monaco etter et godt VM.

– Slutskij har til og med fortalt meg at det som motiverte ham til å bli den siste sesongen i CSKA, var å utvikle Golovin. I det øyeblikket han skjønte at Golovin var sterk nok til å vokse videre uten ham, bestemte han seg for å følge drømmen om å jobbe i utlandet, sier Rabiner.

Leonid Slutskij (47) er mannen som skal forme Martin Ødegaard i Vitesse.

Avgjørende Ødegaard-samtale

Turen gikk til Championsh­ip-klubben Hull, der lønnen ifølge Rabiner var fire ganger lavere enn i CSKA Moskva. Oppholdet i England tok imidlertid slutt etter noen måneder.

– Han bryr seg nesten ikke om penger. Den fremste motivasjon­en er å ha det gøy med jobben, sier forfattere­n.

Kanskje var det derfor han var så opptatt av å få Ødegaard til klubben, et talent han kan hjelpe opp mot den største scenen, som med Golovin.

Etter Ødegaards debut fikk han raskt selskap av Slutskij på vei av banen. Etterpå snakket treneren engasjert om spilleren han ønsket seg så sterkt.

Det var samtalen med ham som ble avgjørende for at Ødegaard endte opp i Vitesse.

– Jeg var helt aerlig. Jeg har en russisk stil. Vi er direkte, vi snakker ikke om vaeret og sånne ting. Jeg sa at han er et stort talent med stort potensial, som vi kan få ut. Og så kan han hjelpe oss med å oppnå våre mål, sier Slutskij til Aftenposte­n.

– Det var en del klubber som var interesser­te. Men det ble viktig at det var en trener som var tydelig på at han ville ha meg, sier Ødegaard.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN ??
FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway