Aftenposten

Norges kamper i Nations League

-

06.09.: Norge-Kypros 2–0 09.09.: Bulgaria-Norge 1–0 13.10. kl. 18.00: Norge-Slovenia 16.10. kl. 20.45: Norge-Bulgaria 09.11. kl. 20.45: Kypros-Norge 16.11. kl. 20.45: Slovenia-Norge

nachspiel klokken fire om morgenen enn en potent oppvisning i skapende aktivitet rundt midnatt.

Jeg er en surmaget, gammel mann, riktig nok. Derfor påpekte jeg dette i min kommentar etter kampen. Ikke populaert.

Det er bestemt at Norge nå har fått frem et fremragend­e landslag, ledet av en like fremragend­e trener. Jeg er enig i at Lars Lagerbäck var et fint trenervalg for Norge, men noen må kunne si at et angrepsspi­ll der 90 prosent av pasningene går rett frem mot store spisser, gir for få gode målsjanser mot bedre lag enn Kypros. Og at vi kanskje må finne på noe annet når det går i stå.

Jobben deres

Hvorfor mente ikke kommentato­rene det?

Fordi deres oppdrag var å levere et underholdn­ingsprogra­m på TV, ikke en egentlig analyse. Skape interesse.

Når TV 2s Jesper Mathisen og Jon Hartvig Børrestad slår til, er ingen superlativ­er saftige nok, ingen forhåndsfi­stel høy nok, ingen setning fort nok. Noen lar seg jo lure.

Akkurat som når Eurosports velinforme­rte fagkomment­ar på OBOS-kampene, Roger Risholt, sier «fantastisk» syv ganger i løpet av en førsteomga­ng på Fosshaugan­e.

Latterlig? I hvert fall lett å latterligg­jøre. Men stopp litt, her gjelder det å ikke virke gretten. Er vi ikke her ved idrettens innerste verdi? Det gjelder – uansett nivå – å beseire motstander­en, og da er kanskje fantastisk ordet som beskriver forskjelle­n på en vinner og en taper, i hvert fall den følelsesme­ssige forskjelle­n. Gretten og gammel, javel

Men gleder det noen at jeg skriver om dårlig motstand på Ullevaal og sjanselamm­et norsk spill i Sofia? Jo, en god del er enige med meg og er møkka lei at kvalitetsk­ravene settes til side så fort et norsk fotballand­slag skal spille en kamp – og kanskje mye fordi vi har en merittert og likandes trener.

Likevel, det laget Norge har nå, er mer lovende enn på mange år, blant annet fordi de beste er de yngste.

Vi har lov til å håpe på fremgang over tid, ikke minst for Mathisens og Børrestads skyld.

Når TV 2 sender fotball, svikter i alle fall ikke språket.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN ?? TV 2-duoen Jesper Mathisen (t.h.) og Jon Hartvig Børrestad var til stede i Sofia og formidlet fra Norges kamp mot Bulgaria.
FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN TV 2-duoen Jesper Mathisen (t.h.) og Jon Hartvig Børrestad var til stede i Sofia og formidlet fra Norges kamp mot Bulgaria.
 ??  ?? Stefan Johansen scoret mot Kypros og gestikuler­te mot sine kritikere.
Stefan Johansen scoret mot Kypros og gestikuler­te mot sine kritikere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway