Aftenposten

TV-jobben er satt på vent

Kåre Ingebrigts­en skulle starte i sin nye jobb som ekspert i Eurosport denne helgen.

- MARIUS DAHL ØYSTEIN JOREM

Den sparkede RBK-treneren får ikke vaere TV-ekspert før saken mot klubben er avgjort.

19. juli var Kåre Ingebrigts­en ferdig som Rosenborg-trener etter ganske nøyaktig fire år i sjefsstole­n på Lerkendal. Samtidig fikk assistent Erik Hoftun sparken. Sammen går de nå til sak mot gamleklubb­en på grunn av det de mener er en usaklig oppsigelse.

Dette ble kjent bare dager etter at Eurosport annonserte at Ingebrigts­en var deres nye ekspert. Han skulle egentlig debutere som ekspert denne helgen, men nå er det bestemt at Ingebrigts­en ikke blir å se på TV-skjermen med det første.

– Vi er blitt enige med ham om at han ikke kommer til å utøve rollen som ekspert før det foreligger en avgjørelse i saken mellom ham og Rosenborg. Hans jobb er primaert tenkt å vaere som ekspert på skjerm, og det kommer han ikke til å vaere så lenge han er i tvist med Rosenborg. Vi har en avtale med ham, men i praksis er han ikke virksom hos oss før den rettslige avgjørelse­n er tatt, sier senior kommunikas­jonsrådgiv­er i Discovery, Lars Hojem Kvam, til Adresseavi­sen.

– Problemati­sk

Kvam sier det hadde blitt vanskelig for den tidligere RBK-treneren å sitte på TV og ha en mening om for eksempel gullstride­n, samtidig som han er i rettslig strid med en av klubbene som kjemper i toppen.

Talsmann for Rosenborgs supporterg­ruppe Kjernen, Espen Viken, synes det hadde vaert problemati­sk dersom Ingebrigts­en var ekspert hos Discovery samtidig som han var i en rettslig strid med Rosenborg.

Han er fornøyd med løsningen som ble lagt fram i går.

– Det er veldig proft gjort og veldig i tråd med slik det baer vaere. Kudos til Discovery, sier Espen Viken til Adresseavi­sen.

– Forståer rekasjoner

Ingebrigts­en selv forstår at det kan komme reaksjoner på hans nye jobb.

– Det kan jeg forstå - at det blir reaksjoner. Det må vi ta med Eu- rosport og se hvordan vi løser. Det kan hende vi dropper at jeg sitter i studio også. Det får bli en sak som Eurosport vil løse på en fin måte, sa Ingebrigts­en til Adresseavi­sen før det ble klart at han ikke kommer til å utøve rollen som ekspert før det foreligger en avgjørelse i saken mellom ham og RBK.

– Mitt ønske hele veien har vaert at jeg ut denne sesongen ikke har lyst til å kommentere så mye rundt Rosenborg. Det føler jeg er ganske naturlig, legger han til.

– Visste Eurosport om søksmålet da de ansatte deg?

– Hva jeg snakker med Eurosport om, kommentere­r jeg ikke, sier Ingebrigts­en.

RBK: – Ikke noe problem

Rosenborg Ballklub har ingen reaksjoner mot gammeltren­erens nye jobb.

– Det må vaere opp til ham å håndtere det. Vi har ingen oppfatning av det, sier organisasj­onssjef Trond Alstad.

– Dere har ikke noe problem med det?

– Nei, det kan vi ikke ha noe problem med det. Det er fritt arbeidsmar­ked i Norge, sier Alstad.

 ?? NTB SCANPIX
FOTO: OLE MARTIN WOLD, ?? Kåre Ingebrigts­en skal ikke vaere ekspert hos Discovery før saken mot Rosenborg er avgjort.
NTB SCANPIX FOTO: OLE MARTIN WOLD, Kåre Ingebrigts­en skal ikke vaere ekspert hos Discovery før saken mot Rosenborg er avgjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway