Aftenposten

12.800 barn venter på familien

-

Antall barn som sitter i internerin­gsleirer rundt om i USA er mer enn femdoblet siden i fjor sommer, ifølge New York Times.

Selv om hundrevis av barn den siste tiden er blitt gjenforent med familier og verger etter å ha krysset grensen til USA, har antallet internerte barn likevel økt dramatisk.

Ifølge dokumenter New York Times har fått innsyn i, sitter rundt 12.800 barn pr. i dag i slike leire. Til sammenlign­ing var tallet i mai i fjor 2400. Ifølge rapportene er det ikke en generell økning i antall barn som krysser grensen til landet som er årsaken, men den hardere linjen president Donald Trumps administra­sjon har lagt seg på.

Ulovlig opphold

Tidligere har barn blitt sponset av familiemed­lemmer som allerede befinner seg i USA, men på grunn av strengere regler må de nå registrere seg med fingeravtr­ykk som igjen blir sendt til immigrasjo­nsmyndighe­tene. Mange av disse familiene oppholder seg ulovlig i USA og er derfor redd for å melde seg, skriver avisen.

De fleste av barna kommer fra Mellom-Amerika og krysser grensen alene uten foreldre. De blir da fordelt på de over hundre leirene som ligger spredt rundt om i landet. Disse er snart fulle og ligger for øyeblikket på 90 prosent av ab- solutt kapasitet, mot 30 prosent for et år siden.

Tirsdag kunngjorde regjeringe­n at de vil tredoble kapasitete­n ved en internerin­gsleir i Tornillo i Texas som kan ta imot opptil 3800 barn. Både aktivister og medlemmer av Kongressen har ifølge avisen reagert kraftig på nyheten, ettersom forholdene er svaert tøffe i så overfylte sentre, sammenlign­et med de tradisjone­lle. (NTB)

 ?? FOTO: MIKE BLAKE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Internerin­gsleiren i Tornillo i Texas, naer grensen til Mexico, har plass til 3800 barn. Nå vil den amerikansk­e regjeringe­n tredoble kapasitete­n.
FOTO: MIKE BLAKE, REUTERS/NTB SCANPIX Internerin­gsleiren i Tornillo i Texas, naer grensen til Mexico, har plass til 3800 barn. Nå vil den amerikansk­e regjeringe­n tredoble kapasitete­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway