Aftenposten

Dømt for promillekj­øring, får beholde kapteinsbi­ndet

- DANIEL RØED-JOHANSEN

Lørdag står Tottenham overfor en kjempetest når Liverpool kommer på besøk.

Den kampen går uten Lloris. Men ifølge klubben er det på grunn av en skade, ikke at han onsdag ble dømt for fyllekjøri­ng.

Lloris fratas ikke kapteinsbi­ndet. Det ble bekreftet under en pressekonf­eranse med Tottenham-manager Mauricio Pochettino i går.

– Alle kan gjøre feil

På direkte spørsmål om keeperen fortsatt vil vaere kaptein fremover, svarte manageren kontant: – Selvsagt.

Pochettino sier at Lloris er «den første til å angre det som har skjedd», men sier også at «vi er ikke Gud og kan ikke dømme folk».

– Han har sagt at han er lei seg, og han aksepterer at han har gjort en feil. Alle kan gjøre feil. Det gjorde han, og han lider. Det er en gedigen laerepenge for alle.

Oppdaget oppkast i bilen

Etter 3–0-seieren over Manchester United 27. august var Pochettino tydelig på at det ikke hadde vaert et tema å frata Lloris kapteinsan­svaret.

Men det var før detaljer om hendelsen som skjedde natt til fredag 24. august, kom frem i rettssalen i Westminste­r Magistrate­s’ Court i London.

Lloris erkjente seg skyldig i å ha kjørt bil mens han hadde en promille som var over dobbelt så høy som den tillatte grensen.

I rettssaken kom det blant annet frem at Lloris hadde kjørt på rødt lys med sin Porsche Panamera, at det ble oppdaget oppkast i bilen og at han måtte hjelpes ut av kjøretøyet da han ble stoppet. Det skal også ha vaert en passasjer i bilen. Lloris ble dømt til å betale 50.000 pund i bot (rundt 540.000 kroner), og han må klare seg uten førerkort de neste 20 månedene.

Ifølge flere engelske medier skal Tottenham i tillegg ha gitt ham en bot tilsvarend­e to ukers lønn, men dette er ikke bekreftet.

Dyster utvikling i Storbritan­nia

Informasjo­nen fra rettssalen har ført til debatt om Lloris er egnet til å vaere kaptein.

Flere påpeker at kapteiner har et saerlig ansvar som rollemodel­ler.

– Dette sender et tydelig signal om at klubben ser dette som en ubehagelig bagatell. Patetisk, skrev fotballblo­gger Lars Sivertsen på Twitter etter dommen.

Fotballskr­ibent Daniel Storey argumenter­er for at en kaptein fungerer som en ambassadør for en klubb.

– På et eller annet tidspunkt må moral komme før sportslige hensyn, skriver han.

I 2016 ble det registrert at 9.040 personer ble skadet eller drept på britiske veier som følge av episoder som involverte en sjåfør med promille over den tillate grensen.

Det var en økning på syv prosent fra året før.

– Burde kanskje mistet bindet

– De fleste tenker at det er greit at han beholder plassen, men at han kanskje burde ha mistet kapteinsbi­ndet, sier Leif Konrad Borsheim, nestleder i Tottenhams norske supporterk­lubb til Aftenposte­n.

Han sier at det var en «forferdeli­g handling».

– Da det først skjedde, kom det ikke så mye opplysning­er som fortalte hvor alvorlig det var. Men dommen viser at det kunne fått fatale følger med den tilstanden han var i, sier Borsheim.

Lloris blir uansett ikke å se på banen mot Liverpool. Kapteinen er ute med en lårskade på ubestemt tid, ifølge klubben.

 ?? FOTO: ALASTAIR GRANT, TT NYHETSBYRÅ­N/NTB SCANPIX ?? Hugo Lloris ble dømt for fyllekjøri­ng onsdag.
FOTO: ALASTAIR GRANT, TT NYHETSBYRÅ­N/NTB SCANPIX Hugo Lloris ble dømt for fyllekjøri­ng onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway