Aftenposten

Vera Komissar

- På vegne av styret og ansatte ved Falstadsen­teret Christan Wee direktør

Det var med sorg og vemod vi mottok budskapet om at Vera Komissar døde 9. september, 83 år gammel. Vera Komissar og ektemannen Julius Paltiel, som døde i 2008, var viktige pådrivere og støttespil­lere i etablering­en av Stiftelsen Falstadsen­teret i 2000. Det mosaiske trossamfun­n i Trondheim var blant stifterne, og både Vera og Julius var i mange år aktive medlemmer av Rådet for stiftelsen. Vera var også varamedlem til styret for stiftelsen Falstadsen­teret i flere år.

Vera Komissar ble i 2016 utnevnt som ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for religiøst mangfold. Hun var en tydelig stemme for toleranse og dialog, og viste stor omsorg for mennesker på flukt fra krig og uro i dag. Vera var selv offer for holocaust og jødeforføl­gelser. For å unngå arrestasjo­n og deportasjo­n måtte hun sammen med familien flykte fra sitt hjemland Danmark i 1943. Vera Komissar var en dedikert formidler av jødisk kunst og kultur.

For oss på Falstadsen­teret var Vera med sitt vennlige og imøtekomme­nde vesen en brobygger og klok samtalepar­tner. Vi vil minnes henne som en engasjert og lojal støttespil­ler for Falstadsen­teret. Med sin erfaring, engasjemen­t, kunnskap og evne til dialog bidro hun til å utvikle Falstadsen­teret.

Våre tanker går til familien og Det mosaiske trossamfun­n i Trondheim som har mistet et naert familiemed­lem, venn og støttespil­ler.

Vi ønsker fred over Vera Komissar sitt minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway