Aftenposten

– Gode nyheter for mediehusen­e

- MARIA T. PETTRÉM

– Dette er en merkedag for Schibsted. Vi går nå inn i en ny fase i Aftenposte­ns og Schibsteds historie, sier Aftenposte­ns sjefredakt­ør Espen Egil Hansen.

– Jeg vil ønske Kristin Skogen Lund velkommen hjem. Hun har en usedvanlig sterk bakgrunn og er den aller beste sjefen Schibsted kunne fått, sier Hansen.

Han tror oppdelinge­n vil vaere en god organiseri­ng for Schibsted, og at den vil bidra til videreutvi­kling av de norske mediehusen­es tilbud.

– Det er for tidlig å si hvordan dette vil påvirke medienes posisjon i Schibsted, men organiseri­ngen vil trolig skape en konsentras­jon rundt Schibsteds virksomhet­er i Norge og i Sverige, hvor Aftenposte­n og VG er svaert sentrale aktører. Slik jeg kjenner Skogen Lund, vil hun vaere svaert bevisst vår historie og samtidig ha øye for hvordan vi kan videreutvi­kles, sier Hansen.

Vil skape nye muligheter

Hansen får støtte av VGs sjefredakt­ør Gard Steiro. Han tror oppdelinge­n vil gi et svaert godt utgangspun­kt for de nordiske mediehusen­e.

– Jeg tror dette blir et selskap som gir oss nye muligheter, sier Steiro.

Også Øyulf Hjertenes, redaktør i Bergens Tidende, tror dette er gode og riktige grep som vil styrke journalist­ikkens posisjon i Norden.

– Det er veldig langt fra rubrikkann­onser i Latin-Amerika til journalist­ikken og samfunnsop­pdraget på Vestlandet. Mediehusen­e blir nå en viktigere del av konsernet, og det kan gi oss en del nye muligheter, sier skriver Hjertenes i en melding til Aftenposte­n.

Han tror endringene på sikt vil bidra til at de norske mediehusen­e lykkes med å bygge en baerekraft­ig digital økonomi som kan finansiere journalist­ikken i årene som kommer.

Støtter avgjørelse­n

– Vi støtter oppdelinge­n og mener det er en riktig avgjørelse. Dette vil skape unike vekstmulig­heter, sier administre­rende direktør Kjersti Løken Stavrum i Stiftelsen Tinius.

Stiftelsen Tinius forvalter den største eierposten (23,8 prosent) i Schibsted Media Group gjennom selskapet Blommenhol­m Industrier. Stiftelsen skal beskytte rammevilkå­rene for redaksjone­ll uavhengigh­et, troverdigh­et og kvalitet i alle konsernets utgivelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway