Aftenposten

Kritikk mot TV 2 etter nakenstunt­et

- MINA HAUGE NAERLAND

– Sett i etterkant burde vi og «Skal vi danse»produksjon­en nok ha agert, innrømmer TV 2-sjef.

Etter at den tidligere håndballsp­illeren Frank Løke ble kastet ut av TV 2-programmet Skal vi danse på mandag, kommer det nå krass kritikken mot TV-kanalen.

Løke stilte nesten naken på scenen, kun iført et såkalt Borat-kostyme, noe mange reagerte på.

«Dobbeltmor­al»

Erik Waatland, redaktør i Medier24, mener TV 2 må ha visst at naken-stuntet skulle komme. Dobbeltmor­al, kaller han TV-kanalens reaksjon:

– Det er merkelig at TV 2 lager en forhåndssa­k på TV2.no med Frank Løke i borat-drakt der tittelen er «Frank Løke (38) ønsker nakensjokk i Skal vi danse», sier Waatland.

Innslaget på TV2s nettsider ble publisert flere timer før dansefinal­en lørdag kveld.

– Og så blir TV 2 «sjokkert» når det samme skjer i TVprogramm­et om kvelden? TV 2 er ikke et så stort selskap. Evner de ikke å snakke sammen på tvers av avdelinger?

– For meg kan det se ut som at de fikk det travelt med å ta avstand fra Løke først da de så omfanget av reaksjonen­e etter programmet, sier Waatland.

Føler seg sviktet av TV 2

Frank Løke sier mandag til VG at han føler seg sviktet av TV 2.

Da Aftenposte­n ber TV 2 kommentere dette, svarer de ikke på spørsmålet. Men kanalen innrømmer at de kunne fanget opp forhåndssa­ken på TV2.no:

– Sett i etterkant burde vi og Skal vi danse-produksjon­en nok ha fanget opp og agert på artikkelen i tv2.no. Stuntet kom som en total overraskel­se på produksjon­en, skriver programred­aktør Jarle Nakken på en e-post til Aftenposte­n.

Han understrek­er at TV 2 har redaktøran­svar for Skal vi danse, og skriver at det som skjedde under lørdagens sending, ikke var klarert på noen måte.

– Det å ta Frank Løke ut av Skal vi danse var en helhetsvur­dering, basert både på «nakenstunt­et» som ikke var avtalt – og som vi har tatt avstand fra – og hans oppførsel i etterkant. Det ble gjennomfør­t flere prøver på lørdag hvor Frank Løke danset i vanlige klaer, skriver Nakken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway