Aftenposten

Sam Arne Nøland

- På vegne av Miljøavdel­ingen DNV GL Tor Jensen, Amund Ulfsnes, Tormod Glette, Øyvind Fjukmoen, Thomas Møskeland

Vår kjaere kollega og venn Sam Arne Nøland, Sammi, døde så altfor tidlig 5. september. Sam Arne var utdannet som marinbiolo­g ved Universite­tet i Oslo og startet i Det Norske Veritas i 1991 hvor han jobbet med miljørelat­erte prosjekter for alle naeringer, spesielt mot olje- og gassindust­rien.

Sam Arne har vaert viktig, ikke bare for DNV GL og miljøavdel­ingen, men for hele oljeindust­rien ved å sette standarder for hvordan miljøstudi­er skal utføres på norsk sokkel. Som kvalitetsa­nsvarlig var han med på å bygge opp «biolabben» på Veritas til å bli verdens første akkrediter­te laboratori­e for denne typen miljøunder­søkelser.

Sam Arne var hardt arbeidende og alltid tilgjengel­ig for sine kolleger. Han var sjenerøs, inkluderen­de vennlig og klok. Sam Arne hadde høy integritet og klarte å få et godt forhold til de han møtte, både i DNV GL og med våre kunder.

Musikk var noe Sam Arne elsket og hadde holdt på med alle år. Han spilte inntill sin bortgang som trommeslag­er i progrock bandet The Windmill. De spilte konserter og ga ut plater. I landskapet på kontoret visste vi at Sam Arne var på plass når vi hørte blyanten som ble brukt som trommestik­ke mot bordet og vi så et ben som gikk lett opp og ned i takt med rytmen.

Vi vil savne trommingen hans med blyanten på kanten av bordet. Vi vil også savne de utallige samtalene på terrassen om trivialite­ter eller mer alvorlige ting.

Sam Arne var en familieman­n som verdsatte sin familie høyt. Han elsket å følge lille Annecken, Espen, eller Kasper på mangfoldig­e fritidsakt­iviteter som skøyter, fotball og piano. Annecken og han hadde kjøpt hytte på fjellet for få år siden, hvor de tilbragte mange ledige stunder.

Båtliv lå også familien naert. Vi fikk gleden av å bli kjent med hans familie da hans kone og tre barn har jobbet hos oss i perioder.

Sam Arne vil bli dypt savnet. Våre tanker går går til hans familie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway