Aftenposten

Oslo Høyre frykter byrådet vil stoppe fritt brukervalg

- SOLVEIG RUUD

– Er dette starten på en prosess der de vil stoppe det frie brukervalg­et, spør James Stove Lorentzen (H).

Som Aftenposte­n nylig har omtalt, vil ikke private firmaer som leverer hjemmetjen­ester til Oslos bydeler, få mulighet til å ta del i den nye ordningen med aktivitets­tid.

Eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) begrunnet det med at det nye velferdsti­lbudet ikke inngår i de avtalene firmaene i dag har inngått med kommunen. Men hun kunne ikke svare på om byrådet vil innlemme det nye aktivitets­tilbudet i kontrakten­e når hun får mulighet til det.

Det har fått Høyre i Oslo til å reagere.

– Er dette starten på en prosess der de vil stoppe det frie brukervalg­et, spør Høyres leder av helse- og sosialkomi­teen i Oslo, James Stove Lorentzen.

Han og Oslo Høyre spør etter å ha sett signaler Ap-leder Jonas Gahr Støre kom med i forbindels­e med Aps landsstyre denne uken.

«Skarpere enn før»

I et intervju med VG ga han uttrykk for at grunnlegge­nde velferdstj­enester bør skje i offentlig regi, og han definerte alt fra matlaging til søppelhent­ing som slike tjenester.

– Utgangspun­ktet er at kommunene avgjør dette selv, men jeg mener det er grunnlegge­nde velferdstj­enester som vi er best tjent med skjer i kommunal regi, sa han og la til at han selv «er blitt skarpere enn før på dette området, fordi vi ser at stadig flere useriøse aktører

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway