Aftenposten

Fritt brukervalg

-

Flere norske kommuner har innført fritt brukervalg.

Dette innebaerer at de som er innvilget hjemmesyke­pleie, fritt kan velge om de vil ha hjelp fra offentlige eller private leverandør­er.

kommer inn.»

I Oslo går avtalene med de private leverandør­ene av hjemmetjen­ester ut i mars 2019. Lorentzen har nå levert skriftlig spørsmål til Tone Tellevik Dahl om når byrådet vil invitere til ny anbudsrund­e for slike rammeavtal­er, og om byrådet vil inkludere aktivitets­tid i de nye avtalene.

Foretrekke­s av en tredjedel

Fersk statistikk viser at snaut en tredjedel av alle brukerne av praktisk bistand i Oslo har valgt en privat leverandør. Det er imidlertid store variasjone­r bydelene imellom. I bydel Ullern velger drøyt halvparten private firmaer, mens bare drøyt 6 prosent gjør det samme i bydel Grünerløkk­a. Byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik-Dahl opplyser til Aftenposte­n at leverandør­ene denne uken har fått beskjed om at dagens brukervalg­sordning «videreføre­s som i dag» til og med 31. mars 2020. Det innebaerer at private firmaer ikke får delta i ordningen med aktivitets­tid inntil den tid.

– I høst setter vi i gang arbeidet med utarbeidel­se av nytt anbud som skal legges ut neste høst, sier hun.

På spørsmål om Ap vil jobbe for fritt brukervalg etter den tid, svarer hun på e-post at hun som byråd ikke kan kommentere partiprose­ssene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway