Aftenposten

Feil park for festival

- Terje Skaufjord styremedle­m, Grünerløkk­a Rødt

Sofienberg­parken på Grünerløkk­a er en middels stor park sentralt i Oslo indre øst. Parken er elsket av alle som bor i de omkransend­e gårdene. Den fungerer som sommerhage siden private hager og balkonger er mangelvare her. Fra mai til september er parken full av folk tidlig og sent. Men nettopp her vil daglig leder Per Osmundsvaa­g og Piknik i Parken (PiP) ha festival i 2019. De vil legge beslag på hele parken i ni sommerdage­r (inkludert rigging) 10.–18. juni og stue inn 5000 mennesker de tre festivalda­gene på parkens allerede utsatte gressmatte.

«Hypersensi­tive» naboer

Sjarmoffen­siven fra PiP-arrangøren­e fortsetter i Aftenposte­n 18. september etter omfattende spalteplas­s til samme Osmundsvaa­g 18 juni. Da beklaget han seg over de «hypersensi­tive» naboene som klaget på støy ved Vigeland-museet, der festivalen fant sted i år. Men nå skulle festivalen «hjem» til Grünerløkk­a, der den aldri har vaert arrangert. Osmundsvaa­g mente at det ønskede festivalpu­blikumet bor nettopp på Grünerløkk­a og lanserte sin plan som et uimotståel­ig vinn-vinn-prosjekt for bydelen. Pr. dags dato har Grünerløkk­a bydelsadmi­nistrasjon kun inngått en intensjons­avtale, men det virker som om alt vedrørende arrangemen­tet er klappet og klart.

Ekskludere­r for deltagelse

I bydelens retningsli­njer for leie av parker vektlegges at arrangemen­ter skal vaere til berikelse og glede for alle bydelens innbyggere. De skal også gjenspeile mangfoldet i bydelen, og barn og ungdoms behov skal tilgodeses (§5 i retningsli­njene). De høye billettpri­sene ekskludere­r for deltagelse, og alkoholsal­g utelukker mange unge. Men støyen som vestkantbe­boerne ikke tålte, får de nok med seg. Bydelen har alt den mer omfattende Øyafestiva­len i Tøyenparke­n innenfor sine grenser. Derfor bør andre og større parkområde­r uten tett bebyggelse rundt få glede av Piknik i Parken. Sofienberg­parken er ikke stedet!

Beboere har reagert sterkt på planene og vil få støtte fra Grünerløkk­a Rødt i sine protester mot arrangemen­tet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway