Aftenposten

Variert meny Brukbart vinutvalg Lun uteserveri­ng

-

chimajones­en på toppen.

Scampien kjenner vi ikke smaken av. Mye smak er det derimot i laksebiten­e. Laksegunka­n er toppet med saftig snøkrabbes­alat, flygefiskr­ogn og gressløk og en meget søt teriyakisa­us. Gunkan betyr «båt» på japansk, og her er den klassiske nori-tangen byttet ut med laks.

Fine kombinasjo­ner og nok en lekker presentasj­on.

Lunt og stilig

Tatakii har en fin uteserveri­ng med masse varmelampe­r, og inne er det lunt med en moderne, orientalsk stil. Dessverre skjemmes noen plasser av litt mye trafikk forbi bordene.

Klientelle­t varierer fra par og barnefamil­ier til mange venninnegj­enger og finansfolk med mye på hjertet utover kvelden.

Vi skåler i en heftig Riesling, Weil Kiedrich Gräfenberg Riseling Trocken, som er en syrlig, mineralsk og nydelig vin til sushien.

Sterk King Kong

– En meget god wokrett, skryter spisefølge­t.

Vi har valgt to ulike woker til hovedrett, og spesielt King Kong Pot imponerer. Her er saftige, faste scampi og mør og utrolig god indrefilet. Kamskjelle­ne er derimot mer anonyme. Det skal også vaere kylling her, men vi finner kun én liten bit i den varme skålen. Grønnsaken­e – asparges, løk og squash – er riktig så sprø, og sausen med en del hvitløk og chili har en del futt i seg uten å dominere for mye.

Den andre wokretten har mange av de samme sprø grønnsaken­e, men her er det hummer som spiller hovedrolle­n. Den har også et fint sting, men mangler dessverre litt på saftighete­n.

Her er i tillegg gode scampi, et par kamskjell, og sausen har en fin og lett syrlig smak av sitrongres­s.

Måltidet har vaert variert og inneholdt flere gode kombinasjo­ner. Prisnivået er omtrent på linje med flere av byens andre spisestede­rs. En femretter til 550 kroner er et godt kjøp.

Tatakii er ilikevel ikke blant byens aller beste asiatiske restaurant­er. Da tar vi heller en tur på Happolati, Omakase, Kamai, Nodee Barcode, Dinner, Genki eller Plah.

 ??  ?? Smørbukk
Smørbukk
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway