Aftenposten

Vi har ingen planet B

-

Verden forandrer seg, og vi er på vei inn i en ukjent klimasitua­sjon. Årets sommervarm­e har tatt flere tusen liv, startet branner over hele Europa og kostet flere milliarder kroner. Hvis dette er en smakebit på fremtiden, håper jeg at akkurat du er en av de mange som kommer til å hjelpe til så mye som mulig.

Du må åpne øynene! Den bananen du kastet i feil søppeldunk, vasken du lot stå og renne, de store plastposen­e du bruker når du shopper, bilen du kjører rundt med 24/7, burgeren du kjøper på McDonald’s. Alt dette er forurensin­g, og alt dette er en av grunnene til at flere tusen mennesker nå dør av global oppvarming.

Mange tenker at de ikke kan gjøre noen forskjell, at de ikke kan hjelpe til. Men det er slike tanker som har fått verden i den situasjone­n den er i nå! Vi er midt imellom en kjent og en ukjent situasjon.

Vi kommer naermere og naermere tiden der vaeret er en seriemorde­r. En tid hvor hetebølger, stormer og flommer river i stykker bygninger, hjem og familier. Hvis de tusenvis som døde i år er en forsmak på det som kommer, må vi gjøre alt i vår makt for å forhindre det!

Bare det at man ikke lar vannet renne når man pusser tennene, sparer mange liter vann. Du kan resirkuler­e så godt du kan, spare på vannet, ikke forsøple og bruke faerre plastposer. Du kan påvirke bedrifter angående plast, signere underskrif­tskampanje­r, kutte ned på kjøttet, kjøre mindre bil og gi gamle klaer til bruktbutik­ker.

Det er utallige ting du kan gjøre for å hjelpe Jorden. Litt etter litt kan du redde verden. Vaer så snill, gjør alt du kan for å bevare Jorden. Vi har ikke en planet B.

 ??  ??
 ?? Sol Angelica Tyrihjell (14) ??
Sol Angelica Tyrihjell (14)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway