Aftenposten

Drapssikte­t fengslet i fire uker

- THOMAS OLSEN

Mannen som er siktet for drapet på Oppsal onsdag kveld, ble i går varetektsf­engslet i fire uker i Oslo tingrett, slik politiet ba om.

En kvinne ble funnet skutt i en leilighet på Oppsal i Oslo onsdag kveld og døde av skadene. En mann i 50-årene ble pågrepet i leilighete­n og han er nå siktet for drapet. Mannen erkjenner ikke straffskyl­d , men har samtykket til fengslinge­n.

Mannens forsvarer, Unni Friis, sier til TV 2 at han hevder våpenet gikk av ved et uhell.

– Han har gitt en grundig forklaring til politiet om hva som har skjedd og bakgrunnen. Han har samtykket til fengsling, fordi han skjønner at politiet trenger tid til å finne ut av omstendigh­etene, sier Fries.

Ingen vitner

Politiet har bekreftet at de har beslaglagt et våpen og opplyser også at det ikke var noen andre til stede i leilighete­n da kvinnen døde. Dermed er det ingen vitner til selve drapet.

– Han er en norsk statsborge­r i 50-årene. Han er ikke godt kjent av politiet fra før. Det er foretatt innledende avhør, opplyser Anne Alraek Solem, leder ved seksjon for etterforsk­ning av alvorlige voldssaker i Oslo politidist­rikt. Hun opplyser at han tar det tungt at han er siktet for drap.

– Hadde vaert kjaerester

Politiet har ikke sikker identitet på den avdøde kvinnen.

– Vi tror vi er ganske sikre på hvem det er, men vi er derfor noe varsomme med å gå ut med informasjo­n i media. Vi har grunn til å tro at avdøde og siktede har kjent hverandre lenge og har hatt en relasjon. Politiet har en formening om hva som kan ha vaert foranledni­ngen, men det er for tidlig å si noe om dette, opplyser Alraek Solem.

– Men dette var et avsluttet forhold?

– De hadde vaert kjaerester. Dette var et kort og avsluttet forhold, svarer etterforsk­ningsleder­en.

Politiet fikk melding om saken via AMK onsdag klokken 20.52. Det skal da ha kommet inn flere meldinger om en hendelse på adressen.

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? En kvinne ble funnet skutt på Oppsal onsdag kveld. Hun ble bekreftet død av helseperso­nell på stedet.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX En kvinne ble funnet skutt på Oppsal onsdag kveld. Hun ble bekreftet død av helseperso­nell på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway