Aftenposten

Nok en elendig måling for KrF

-

Kristelig Folkeparti får rekordlav oppslutnin­g på Vårt Lands måling for september.

Tre prosent er den dårligste oppslutnin­gen KrF har fått i målinger gjort av Norstat for Vårt Land. Det er også en av de dårligste målingene for partiet noen gang.

Hvis det var stortingsv­alg nå, ville Rogalands Olaug Bollestad vaert KrFs eneste innvalgte på Stortinget.

Kan påvirke veivalget

Valgforske­r Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsfo­rskning tror det politiske sidevalget KrF nå skal gjøre, kan påvirkes av de svake målingene:

– KrF er i en situasjon der de risikerer å skyve fra seg velgere uansett hvilket valg de tar. Partiet kan stå igjen uten velgere i det hele tatt hvis de tar et valg som gjør at de mister kjernevelg­erne, og samtidig mislykkes med å hente nye velgere.

Ap går frem 2,2 prosentpoe­ng til 26,6 prosent og er dermed landets største parti. Det skyldes Høyres fall på 3,1 prosentpoe­ng den siste måneden. På målingen får Høyre 24,3 prosent. Frp går imidlertid frem 2,8 prosentpoe­ng til 15,7 og utligner nesten Høyres fall.

Mandatford­elingen gir klart flertall til venstresid­en. Ap, SV og Rødt får tilsammen 69 mandater, og med støtte fra Senterpart­iets 22 har de rødgrønne et komfortabe­lt flertall.

Målingen er gjennomfør­t mellom 18. og 24. september, basert på 932 intervjuer. Feilmargin er ikke oppgitt. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway