Aftenposten

Fotball-EM i 2024 skal spilles i Tyskland

-

Tyskland ble stemt frem som arrangør av EM i fotball for menn i 2024.

Dermed landet medlemmene på det trygge valget under Det europeiske fotballfor­bundets (UEFA) styremøte i Nyon. Tyskland var klar favoritt i valget mot Tyrkia, som ble ansett som et mer usikkert kort.

– Vi har hatt to veldig sterke bud. To store fotballnas­joner som slåss om EM. Dessverre kan bare én av dem arrangere EM i 2024, sa UEFA-president Aleksander Ceferin da han presentert­e Tyskland som arrangør.

Tyskerne har fra før betydelig erfaring i å arrangere fotballmes­terskap og andre store idrettsarr­angementer. Fotball-VM i 2006 gikk i Tyskland, mens Vest-Tyskland arrangerte VM i 1974 og EM i 1988.

Tyrkia har til sammenlign­ing aldri arrangert et internasjo­nalt fotballmes­terskap. I evaluering­srapporten av kandidaten­e har UEFA blant annet poengtert at Tyskland allerede har alt på plass for å kunne arrangere en vellykket turnering.

Det var knyttet en del ekstra spenning til valget på grunn av det anstrengte forholdet mellom nettopp Tyskland og Tyrkia. Ikke mindre spesielt ble det av at EM-tildelinge­n tilfeldigv­is sammenfall­er med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans statsbesøk i Tyskland.

Tyske politikere har flere ganger vaert sterkt kritisk til Tyrkia under Erdogans ledelse, ikke minst på grunn av det de anser som menneskere­ttighetsbr­udd.

Neste fotball-EM arrangeres sommeren 2020 og skal fordeles mellom byer i tolv ulike land i Europa. Deretter er det Tysklands tur fire år senere. (NTB)

 ??  ?? UEFA-president Aleksander Ceferin.
UEFA-president Aleksander Ceferin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway