Aftenposten

Skandinavi­as beste dramaserie

I går kveld gikk seieren rett hjem.

- MAY SYNNØVE ROGNE

Nordiske Seriedager Awards er en kritikerpr­is som har som formål å hedre og fokusere på de skandinavi­ske TV-seriene som har utmerket seg mest det siste året.

Prisen ble for første gang delt uti 2016. Da varde t dramaserie­n Skam og komiserien Dag som stakk av med prisene. I fjor gikk prisene nok en gang til Skam og for første gang til danske Ditte & Louise.

I år konkurrert­e to norske serier, Heimebane og En natt mot danske Liberty, Herrens veier, svenske Bonusfamil­ien samt samproduks­jonen Broen.

Seieren for beste dramaserie gikk til Heimebane.

«Serien er et modig drama som tar opp temaer som seksuell trakasseri­ng, det å vaere alenemor, ensomhet, angst, mobbing og #metoo i en unik skandinavi­sk setting. Serien har fantastisk­e karakterer det er lett å like, og har en historie som appellerer både til hjertet og hjernen,» skriver juryen i sin begrunnels­e.

Perspektiv på Skandinavi­a

Serier er ikke bare alvor. Det er også mye å le av. I år konkurrert­e Norge med Stories from Norway mot danske Labans jul og svenske Grotescos sju mästerverk.

Prisen for årets beste komiserie gikk til Grotescos sju mästerverk.

«Serien makter å kombinere stor humor med den politiske debatten og dagsaktuel­l satire. Ingen tema er for små eller for store. Serien leverer et originalt popkulture­lt perspektiv på Skandinavi­a,» skriver juryen i sin begrunnels­e.

 ?? FOTO: NRK ?? Nordiske Seriedager Awards kåret NRKs «Heimebane» til årets beste dramaserie.
FOTO: NRK Nordiske Seriedager Awards kåret NRKs «Heimebane» til årets beste dramaserie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway