Aftenposten

Lar barna ta kontroll over egen virkelighe­t

-

Regissør og dramatiker Morten Joachim er klar til å sende Georgs magiske medisin på tur med Riksteatre­t.

Oppsetning­en omtales fra teaterhold som «passe rampete teater for hele familien. Også for bestemødre, hvis de tør!»

For som kjent er det en ikke alt for sympatisk bestemor Georg overlates til. Hun er både skummel og slem, og hun tvinger Georg til å spise ekle ting. Men det skal hun få angre.

– Jeg elsker Roald Dahl fordi han er fullstendi­g nådeløs med idiotiske voksne, sier regissør Morten Joachim.

– Georg er heltemodig. Han tar også innersving­en på foreldrene når de ser sitt snitt til å utnytte medisinen hans kommersiel­t. Vi håper vi har laget en forestilli­ng som har et blikk på forholdet mellom voksne og barn som alle kan laere noe av, sier regissøren videre.

– Ikke trist

Skildringe­ne av barnet som må ta opp kampen mot mektige voksne er en gjenganger hos Dahl, og noen leser det også som et bilde på underklass­e versus overklasse

Uansett skal altså teppet nå opp for en langstrakt turne – basert på en boblende og fantasiful­l verden.

– Det at Georg bor isolert ute på landet med en heks av en bestemor: Det kunne fort blitt veldig, veldig trist. Men så er han så oppfinnsom. Han tar kontroll over egen virkelighe­t, sier regissøren videre. Og tror ikke barn blir skremt av dette sceniske møtet med en voksen som skal ta seg av et barn – men er totalt uegnet til oppgaven.

På spørsmål om det blir eksplosivt på scenen, sier han: – Det blir rett og slett magisk! Og så er det musikkteat­er dette her, så jeg kan love at det kommer til å svinge. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway