Aftenposten

Dette er til alle som ønsker å amputere Operasjon Dagsverk

-

Det eneste som boikottes, er solidarite­t, kjaerlighe­t, forståelse og nødvendig hjelp.

Nå er høsten her, men jeg liker å kalle den OD-høsten. I mange år nå har jeg kalt det for det, når bladene begynner å skifte farge. For årets fineste dag naermer seg, da flere titalls tusen norske ungdommer skal jobbe en dag i solidarite­t. Vi skal jobbe for et prosjekt som skal hjelpe ungdom i et av de mest betente konfliktom­rådene i verden. I år befinner ungdommen seg i Palestina. At noen ønsker å boikotte kanskje noe av det fineste jeg vet, er uforståeli­g. Dette er til alle som ønsker å amputere årets prosjekt. Dette er til de som, absurd nok, tror vi stiller oss bak voldelige, ekskludere­nde og diskrimine­rende aktører.

Demokratis­k valg

Omkring 500 elever, med et rungende flertall, valgte å gå inn for å støtte utsatt ungdom i Palestina. Søknader ble vurdert av ODs bistandsfa­glige råd. De gjennomgik­k alle innkomne forslag til prosjekter for å velge ut de tre beste bistandsfa­glige gode prosjekten­e. Det ble sikret at ingen av prosjekten­e hverken ekskludert­e eller diskrimine­rte, og at de var i tråd med norsk lov.

Jeg skriver dette fordi vi har møtt motstand og fått sterk kritikk for årets prosjekt. Motstander­e mener at årets prosjekt strider mot aksjonens retningsli­njer, at vi gir penger til organisasj­oner som driver vold og organisasj­oner som er antisemitt­istiske. Noe som helt klart er imot alt vi står for.

Ingen svertekamp­anje

Det er ikke en svertekamp­anje mot noen som helst stat, vi velger heller ikke noen side i konflikten som er der. Religionsm­otsetninge­ne og den ideologisk­e politikken angår ikke årets prosjekt. Men historien er et faktum. Menneskere­ttighetsbr­uddene er et faktum. Og hva du mener, skal du få lov å velge helt selv. Men i år valgte norske elever ungdom i Palestina. For all ungdom har rett på frihet.

I år er min femte og siste OD-høst. Når bladene blir røde og gule til 1. november i år, håper jeg du husker at du ikke har et liv uten friheten til å leve.

 ??  ?? Martine GabrielleF­lø Stave (18), leder, Operasjon Dagsverk Østfold
Martine GabrielleF­lø Stave (18), leder, Operasjon Dagsverk Østfold

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway