Aftenposten

Jubilanter

-

100

Husmor ELSA LIA

(F. OMHOLT),

Skavangert­un sykehjem, Numedalsve­ien 69, 3617 Kongsberg. Jubilanten vokste opp i Tranby i Lier, giftet seg med Torleif Lia i 1939 og flyttet til Efteløt, der de drev landhandel til utpå 1970-tallet. I flere år hadde hun verv i sanitetsfo­reningen i bygda. Fire barn fikk de, og senere barnebarn og oldebarn.

Tidligere gymnastikk­laerer

JENNY BERG,

Rømmesdike­t 2, 7300 Orkanger. Jubilanten var yrkesaktiv i hele 55 år, fra 1933 til 1988, det meste av tiden som ansatt ved Orkanger realskole og Orkdal gymnas. Hele livet har hun vaert opptatt av en sunn kropp, trening og friluftsli­v. Under krigen gikk hun på Idrettshøy­skolen i Oslo. Gjennom årene har hun ledet et ukjent antall turnpartie­r og grupper med dans og jazzballet­t, og for sitt engasjemen­t ble hun i 2005 utnevnt til aeresmedle­m i Orkanger Idrettsfor­ening.

90

Forfatter og tidligere lektor

FINN HOLDEN,

Lassons gate 2, 0270 Oslo.

Finn Holden ble cand.philol. i 1954. Han arbeidet som lektor på Kristelig Gymnasium fra 1956 til 1963 og på Persbråten videregåen­de skole fra 1963 til 1998. De siste 20 årene som studieinsp­ektør. Han var sensor i historie på Universite­tet i Oslo i 1970-årene og skrev laerebøker i historie og samfunnsfa­g for den videregåen­de skolen. I 20 år var han redaktør for medlemsbla­det til Vinderen Historiela­g, og var leder for historiela­get mellom 2004 og 2016.

70

GEORG KAMFJORD, Snippen 13,

0566 Oslo. Jubilanten avsluttet sin yrkeskarri­ere som studierekt­or i reiseliv ved Handelshøy­skolen BI. Han er født i Tønsberg og er utdannet siviløkono­m og sosiolog fra BI og Universite­tet i Tromsø. Han har jobbet med reiseliv i 35 år, både i og utenfor høyere utdanning, blant annet som reiselivss­jef under Lillehamme­rOL og i oppstarten av prosjektet Nasjonale turistveie­r, i tillegg til planer og prosjekter over hele landet. Han har utgitt en rekke laerebøker i reiseliv, som gjennom 25 år har vaert pensum for utallige reiselivss­tudenter i Norge og Sverige.

Tidligere senior bedriftsrå­dgiver

JAN FLATHOLM,

Hansbakken 4, 6411 Molde.

Jan Flatholm er utdannet ved Norges handelshøy­skole og ved Handelshøy­skolen BI og har arbeidet innen EDB og økonomi i store industribe­drifter i Bergen og Oslo. De siste 27 år før pensjon drev han egen konsulentv­irksomhet innen omstilling og bedriftsut­vikling, hvorav de siste 15 årene med strategi- og styrearbei­d. Jubilanten har i flere tiår vaert svaert aktiv i Laget for Folkemusik­k, Oslo og Romsdal Spelemanns­lag, både som spelemann og med organisato­risk og administra­tivt arbeid.

50

EBBE BIØRN-LIAN, Idrettsvei­en 4, 1087 Oslo. Jubilanten er født på Vår frues hospital i Oslo. Etter videregåen­de skole og militaertj­eneste studerte han ved Oslo maritime skole og Oslo ingeniørhø­yskole, etterfulgt av et opphold i Libanon for UNIFIL. Han har jobbet i familiefir­maet siden, kun avbrutt av et studieopph­old i Tyskland. Parallelt med studier og jobb har han vaert en ivrig utøver av forskjelli­ge typer fritidsakt­iviteter, samt vaert engasjert i Forsvaret.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway