Aftenposten

Turnerer intenst for å snu KrF

Partileder Knut Arild Hareide har nøyaktig én måned på seg til å overbevise KrF om at det bør vende ryggen til Erna Solberg. Over hele landet blir det intens debatt. Se hvilke saker der partiet vil tjene på samarbeid med Ap, Sp og SV

- THOMAS SPENCE ALF OLE ASK

I løpet av helgen har de største fylkeslage­ne i partiet invitert Hareide og en av nestledern­e til å innlede til debatt.

Alle brikker er ikke lagt, men det ligger an til en intens reise- og debattrund­e på Sør- og Vestlandet for Hareide og nestledern­e Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad de neste dagene.

Akkurat nå ser opplegget for de neste dagene slik ut:

Bergen KrF torsdag kveld.

Kristiansa­nd KrF fredag kveld.

Stavanger KrF lørdag kveld.

Møre og Romsdal KrF søndag kveld.

Mens Hareide fredag rådet partiet til å innlede forhandlin­ger med Ap og Sp, er begge nestledern­e uenige.

Både Ropstad og Bollestad ønsker å gå inn i Solberg-regjeringe­n sammen med Høyre, Frp og Venstre.

– Prioritere­r partiet

– Vi har sagt at jeg og en av nestledern­e så langt vi overkommer vil stille og innlede til debatt og gode samtaler om dette krevende valget, sier Knut Arild Hareide.

i morgen og torsdag er det trontalede­batt i Stortinget hvor Regjeringe­ns planer for det kommende året skal diskuteres. Hareide forlater Stortinget og debatten torsdag ettermidda­g for å møte partifelle­ne i Bergen.

– Jeg prioritere­r kveldene med partiet, sier han.

Det er knapt noen i KrF som ønsker at partiet skal fortsette i opposisjon. Men partiet er splittet omtrent på midten i spørsmålen­e:

Skal de skal gå inn i Solberg-regjeringe­n med hovedmotst­anderen Frp? Eller skal de forhandle om en mindretall­sregjering med Ap og Sp, og som vil vaere avhengig av SV både som fødselshje­lper og livredder i Stortinget?

Stemningsb­ølge kan avgjøre

Når Hareide fyrer av startskudd­et torsdag kveld, åpner det for en måneds intens debatt i lokallag

 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ??
FOTO: MONICA STRØMDAHL
 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ?? Torsdag kveld starter KrFleder Knut Arild Hareide arbeidet med å overtale medlemmene til å stemme for regjerings­samarbeid med Ap og Sp.
FOTO: MONICA STRØMDAHL Torsdag kveld starter KrFleder Knut Arild Hareide arbeidet med å overtale medlemmene til å stemme for regjerings­samarbeid med Ap og Sp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway