Aftenposten

Først må han slutte å ødelegge for seg selv

Man kan lure på om Tom Tvedt ikke forstår spillet på bakrommet.

-

enkelt i en så kompleks og utadrettet virksomhet som Norges idrettsfor­bund.

Flere kan tenkes å overta. Mange påpeker at det norsk idrett trenger nå, er en ung kvinne, og navn som Hege Ingebrigts­en og Anne Berit Figenschou dukker opp. Marit Wiig vil alltid vaere en kandidat.

Fengende duell

Mest prat er det likevel rundt Sven Mollekleiv, egenlanser­t kandidat og en motsatt type av Tvedt. Mange ønsker seg den duellen.

Mollekleiv – uredd, klar, alltid klar til å trekke, noen ganger så fort at det ikke er tydelig at han har tenkt seg om.

Tvedt – resonneren­de, grundig, politisk avveiende, nølende over grensen til irriterend­e.

Norges idrettsfor­bund er ingen kiosk der beslutning­er tas ved disken. Der snakker man sammen, på kontorer, på hotellrom og i telefonen, der prøver hver enkelt å finne ut hva som lønner seg for eget forbund og for seg selv, det er alltid et spill å delta i. Der er politisk teft gjerne viktigere enn kunnskaper og operative ferdighete­r.

Vanskelig å forstå

Da vil de som ønsker at Tvedt gir seg nå, gjerne svare at det nettopp er teft han mangler.

Hadde han skjønt mer, hadde han ikke latt åpenhetsde­batten som han hadde arvet fra forgjenger­en, få ødelegge det første året av hans presidentt­id.

Det var plagsomme måneder der presidente­n lot seg drive rundt, bare fordi han ikke klarte å svare enkelt på enkle journalist­iske spørsmål. Hva bruker NIF pengene på?

Tvedt var opptatt av prosess og formalitet­er, til han til slutt var så trengt inne i kroken at det ikke var mulig å vri seg unna lenger.

Det var tilstander. Kvittering­ene måtte på bordet likevel. Og det viste seg at Norges idrettsfor­bund hadde sløst så ellevilt med pengene – under London-OL og Sotsji-OL, og på PR-folkene i First House – at det var til å rødme av.

Dette prøvde Tom Tvedt å gjemme bak formalitet­er, og dette blir det viktigste angrepspun­ktet for dem som vil ha ham bort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway