Aftenposten

– Han har styrket sitt kandidatur

Molde-tapet er ingen hindring for at RBK-legender mener at Rini Coolen kan vaere rett trener for Rosenborg.

- PETTER RASMUS Adresseavi­sen

Roar Strand, Bent Skammelsru­d og Mini Jakobsen mener at Rini Coolen har tatt Rosenborg et steg i riktig retning.

– Jeg synes det går litt raskere fremover. Det er det jeg har vaert mest opptatt av. Det har gått for sakte, sier Bent Skammelsru­d til Adresseavi­sen.

Sammen med Roar Strand og Mini har den tidligere midtbanege­neralen over 1300 kamper for Rosenborg. Og trioen har fulgt spent med på vikartrene­r Coolens påvirkning på laget i deres hjerte. De ser et lag i endring.

– Kanskje er RBK blitt litt mer fremoverle­nt, det går litt raskere fremover innimellom, sier Roar Strand.

– Jeg følger Bent og Roar på at det ser ut som de er litt mer offensive nå enn det RBK var i starten av sesongen, sier Mini.

Savner en rød tråd

Men alle er nøye med å understrek­e at de synes det er vanskelig å endelig konkludere over Coolens påvirkning på laget.

– Det er lite grunnlag for å si at mye har endret seg. Coolen har fått tilbake en del spillere fra skade også. Jeg ser ikke helt den klare røde tråden, og det er ikke sikkert Kåre (Ingebrigts­en red. anm.) ville hatt dårligere resultater, sier Skammelsru­d.

– Jeg synes ikke man kan si at under Rini Coolen er alt mye bedre enn under Kåre. Selv om det ser ut som han har tenkt litt mer fremover, er det fortsatt et stykke igjen. Laget scorer fortsatt ikke nok mål, og publikumss­nittet har gått ned, sier Mini.

Må vise seg frem torsdag

Mens Skammelsru­d ikke depper lenge over tapet mot Molde, er han klar på at eksamenspe­rioden for RBK og trener Coolen begynner nå.

– Det er på torsdag laget må bevise hvor langt de har kommet. Det er nå eksamensti­den begynner. De tre neste kampene i Europa er Coolens eksamen for meg. Seks poeng eller mer er over pari, men også fire poeng kan vaere godkjent. Da har RBK virkelig tatt et steg, sier han.

Mens Roar Strand ønsker å se mer av Coolen på treningsfe­ltet før han svarer på nederlende­rens kandidatur, mener Skammelsru­d og Mini at Rini Coolen har kommet naermere å få oppfylt ønsket sitt.

– Jeg tror han har forsterket kandidatur­et sitt. Da styret hentet tre nederlende­re, var det et signal om veien videre. Nå er de sikkert ikke langt unna å finne ut at det er den enkleste løsningen å erstatte Kåre med vikaren, sier Mini.

 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX ?? Rini Coolen takker midtstoppe­r Tore Reginiusse­n for kampen. Nederlende­ren ble vikar da Kåre Ingebrigts­en fikk sparken. Nå mener gamle RBK-helter at han er naermere fast jobb.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX Rini Coolen takker midtstoppe­r Tore Reginiusse­n for kampen. Nederlende­ren ble vikar da Kåre Ingebrigts­en fikk sparken. Nå mener gamle RBK-helter at han er naermere fast jobb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway