Aftenposten

Kirsten Molle Haug

- Tone M. Buberg

En kjaer venninne og kollega – Kirsten Molle Haug, født i 1947 – har gått bort.

For 50 år siden ble vi ble begge ekte 68-ere. Vi ble aktivister, feminister og opptatt av alternativ­e pedagogisk­e metoder. Etter laererskol­en tok Kirsten Molle eksamen i tysk og samfunnsfa­g i Trondheim. Her traff hun ingeniørst­udenten Magne Haug. Sammen fikk de to sønner og flere barnebarn.

Kirsten Molle Haug var en meget kunnskapsr­ik person. Hun tok eksamener i fransk, religionsh­istorie, kunsthisto­rie og hovedfag i nordisk. Kirsten samlet på kunst og ervervet seg noe så spesielt som et maleri av Leonard Cohen. Hun bakte de deiligste retter.

Hun arbeidet som laerer blant annet i Oslo, Bergen, Sandnes og Kristiansa­nd. I sistnevnte by ble hun inspektør ved Lahelle skole for voksne innvandrer­e. Da Kirsten opplevde at kvinnene ikke kom til skolen, tok hun initiativ sammen med skolen og kommunen og startet barnehage ved skolen. Å gå med Kirsten over torget i Kristiansa­nd var en opplevelse. Da kom det alltid innvandrer­e som hadde vaert hennes elever bort for å gi henne en klem.

Kirsten og jeg reiste for å støtte palestinsk­e laerere i fagorganis­ering på 1990-tallet. Det var midt under Osloavtale­n og i en meget spent politisk situasjon. Kirsten var uredd og tok meg med da vi brukte en ferieuke etter prosjektar­beidet og vandret i Jesu fotspor – om ikke på Genesarets­jøen, så ved dens bredd. Kirsten kunne sin bibelhisto­rie.

Kirsten døde lørdag 15. september i Kristiansa­nd med begge sønnene ved sin side. Hun ville blitt 71 år i november.

Vi takker Kirsten for hennes innsats og vennskap. Vi er mange som vil savne henne. Vi ønsker fred over Kirstens gode minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway