Aftenposten

Anne Sofie Fritzvold

- Tidligere sjefsbioin­geniør og avdelingss­jef ved laboratori­esenteret ved Baerum sykehus Ellen Ausen Brodtkorb

Det var med stor sorg jeg leste at Anne Sofie Fritzvold forlot oss 20. september etter kort tids sykeleie. Hun ble bare 67 år gammel.

Anne utdannet seg til bioingeniø­r. Etter det ordinaere pliktåret søkte hun jobb på sentrallab­oratoriet ved Baerum sykehus, hvor hun begynte i januar 1975. Jeg traff Anne da jeg ble ansatt fire og et halvt år senere.

Det gamle sykehuset hadde trange arbeidsfor­hold, men alle de ansatte sto på for å få utført nødvendige tester for de innlagte pasientene. Det var klinisk kjemiske analyser, mikrobiolo­giske tester og blodbankte­ster som ble utført. Avdelingen hadde en avdelingso­verlege som jobbet for å utvide repertoare­t for å dekke pasientene­s behov.

Anne var en dyktig bioingeniø­r som deltok i laboratori­ets vaktsystem. Hun var en av dem som også engasjerte seg i mikrobiolo­gi. Da det nye sykehuset var ferdig, kunne vi med stolthet flytte inn i meget romslige lokaler, og her fikk hvert fagområde sine egne lokaler tilpasset sin funksjon.

Anne var en ansvarsful­l bioingeniø­r og var i en periode tillitsval­gt i avdelingen. Da viste hun at hun kunne si ifra når det var nødvendig. Anne ville gjerne utvikle seg og søkte seg over til en undervisni­ngsstillin­g ved Rikshospit­alet. Men etter ett år kom hun tilbake til Baerum sykehus og fortsatte på mikrobiolo­gisk seksjon, hvor hun trivdes best.

Anne var en faglig svaert dyktig overbioing­eniør og har vaert en svaert viktig medarbeide­r for denne seksjonens utvikling. Hun sto alltid på for nye oppgaver, for kvalitetss­ikring med akkrediter­ing av arbeidet i seksjonen og holdt trofast på helt frem til pensjonsal­der. Hun gledet seg til å bli pensjonist. Det er så trist at hun ikke fikk nyte mange år som pensjonist.

Hvil i fred, kjaere Anne, og takk for at du var en så aktiv medarbeide­r i laboratori­et ved Baerum sykehus. Du har gitt oss mange gode minner som vi ikke vil glemme. Jeg vet at jeg har alle i hele avdelingen med meg!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway