Aftenposten

Frogners juvel skinner ennå

- Dagobert

Jewel of India oppfyller alt vi ønsker av et restaurant­besøk: god service, koselige omgivelser og delikat mat.

– Dette opplever du ikke overalt: Her står servitøren­e på rekke og rad for å ønske deg velkommen, sier Bordvennin­nen.

Vi er blitt plassert slik at vi kan se alle som kommer inn, enten det er spisegjest­er eller folk som skal hente mat.

Men servitøren­e gjør langt mer enn å hilse på gjestene. Fra det øyeblikket vi har satt oss ned, har både en og to svermet rundt oss med vannkarafl­er, menyer og bestilling­sblokken klar. Så å si før vi har tatt en slurk av vannglasse­t har de kommet med et glass Petit Chablis og helt opp indisk flaskeøl. Serviceniv­ået holder seg jevnt høyt under hele måltidet.

Lekre lammebiter

Vi har bestilt onion bhaji, adraki champ og kylling pankh, det vil si henholdsvi­s fritert løk, marinert lam og kyllingvin­ger. Men her kommer de med en vri: Løkringene er knasende lekre, sprø og uten den litt fettete tonen man kan oppleve enkelte steder.

Kyllingvin­gene har fått en omgang i marinade med yoghurt, sitron og ingefaer, som gjør dem saftige og delikate. Men de marinerte og grillede mini-lammekotel­ettene imponerer mest, med sin varme smak av kardemomme og kanel. Eksotisk, og perfekt når gradestokk­en kryper nedover.

Det tar ikke lang tid fra forrettene til ryddet bort og ny drikke er satt på bordet til hovedrette­ne gjør sin entré.

Smaksopple­velser i fleng

Tandoori sangam er et overflødig­hetshorn av en flatpanne med godbiter: kylling, lam, kongereker og seekh kebab. Rekene er spretne, foldet ut som fete sommerfugl­vinger og har god tyggemotst­and. Kyllingen og lammet er så møre at kniven får hvile. Seekh kebaben har myndig kryddersti­ng som bare matches av den rustrøde sausen.

De mørnede bitene av pepperkyll­ing med kokos og mandler, toppet med pepper og sterk saus, smaker gispende lekkert.

– Godt vi har bedt om nan og raita, sier Bordvennin­nen mens vi skraper kobberkjel­ene tom for saus med brødbitene.

Lam rahra har godgjort seg med tomat og løk på lav varme over tid og blitt silkemyk. En snev av safran og en skvett brennevin – whisky? – runder av smaksbilde­t.

Verdt prisen

Det er tid for dessert og kaffe. Bordvennin­nen hadde tenkt seg gulrotkake, men er blitt så mett at det blir mango delight – hjemmelage­t mango-is med kardemomme. Samme krydder dukker også opp i vår andre dessert, pistasj-kulfi – is, som også er smaksatt med hakkede pistasjnøt­ter. Begge rettene setter en fin strek for måltidet.

Det er ikke billig å spise på Jewel of India; våre hovedrette­r ligger rundt 250 kroner og oppover. Men sett under ett har vi fått en svaert god matoppleve­lse og service som gjør at man føler seg meget vel ivaretatt.

 ?? ALLE FOTO: MAGNUS KNUTSEN BJØRKE ??
ALLE FOTO: MAGNUS KNUTSEN BJØRKE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway