Aftenposten

Det er feigt å boikotte årets OD-dag

-

I vår bestemte Elevtinget at årets Operasjon Dagsverk-prosjekt skulle handle om ungdommer i Palestina. Det vekket umiddelbar­t sterke følelser hos dem som lar seg krenke så fort de hører ordene «Israel» eller «Palestina». 28. september skrev Maia Paulsen et innlegg i Si;D der hun forklarer hvorfor hun velger å boikotte ODdagen i år. Hun frykter at Elevorgani­sasjonen tar side i en av verdens kanskje mest betente konflikt.

Årets OD-prosjekt handler ikke om at man velger å støtte én side av konflikten fremfor den andre. Det handler om å gi ungdommer tilgang til ressurser de burde hatt fra før. Dersom rollene var byttet om, og det var israelske ungdommer som hadde vanskelig for å få tak i denne hjelpen, ville støtten vendt mot dem.

Dersom OD ikke skal gå inn i betente konfliktom­råder, slik Maia Paulsen skriver i sitt innlegg, burde de heller ikke hjulpet til i Nigeria i fjor, Colombia i 2016 eller Guatemala, Honduras og Mexico i 2013. Jeg kunne fortsatt i det uendelige. Om vi må utelate konfliktra­mmede områder fordi vi ønsker å unngå å støtte én side fremfor den andre, finnes det nesten ikke steder igjen i verden som fortjener vår støtte.

I tillegg driver Fremskritt­spartiets Ungdom sin egen boikottkam­panje der alle som kommer på «åpen dag», får gyldig dagsfravae­r. Dette er noe av det mest tåpelige FpU har funnet på.

Dersom man ikke kan støtte årets ODprosjekt økonomisk, arrangerer skolen et alternativ­t opplegg som blant annet omfatter oppgaveskr­iving og kildesøkin­g. Du trenger ikke loffe rundt og spise pizza en hel ettermidda­g.

Jeg kan ikke nekte folk å boikotte årets OD-dag. Men jeg kan påpeke at det er kortsiktig, feigt og ikke minst utrolig kjipt for de ungdommene som ikke mottar støtte. La oss sikre en fremtid for alle ungdommer, uansett hvilken side av en linje på et kart de kommer fra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway